Kompany kondigt vertrek bij Man City aan

Reacties

Vincent Kompany vertrekt definitief bij Manchester City. De laatste weken werd gespeculeerd over een langer verblijf, maar de Belg heeft zelf zijn vertrek aangekondigd.

Kompany kondigt vertrek bij Man City aan

Via een post op zijn Facebookpagina (zie onderaan) laat Kompany in een uitgebreid statement weten dat hij zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld. Dat was een heel bijzonder duel, namelijk de FA Cup-finale tegen Watford.

Het is een afscheid in stijl, al helemaal omdat Kompany de volledige negentig minuten binnen de lijnen stond tijdens de eindstrijd. De laatste jaren speelde de Belgische mandekker bijzonder weinig vanwege blessureleed, maar toch volgde een mooi einde. In zijn laatste seizoen schreef hij geschiedenis met zijn club door de Community Shield, League Cup, Premier League en de FA Cup te winnen.

Kompany kwam in 2008 bij Manchester City terecht, dat hem toen overnam van Hamburger SV. In totaal speelde hij 265 wedstrijden in de Premier League voor de landskampioen. 'Maar nu is de tijd voor mij gekomen om te gaan. Hoe moeilijk het ook is, ik voel alleen maar dankbaarheid. Ik zal nooit vergeten dat de fans me bleven steunen, ook in moeilijke tijden.'

In zijn bedankwoord richt Kompany zich speciaal op manager Pep Guardiola en zijn staf. 'Jullie zijn geweldig geweest. Jullie hebben mij door en door gesteund en jullie zorgden ervoor dat ik elke keer weer sterker terugkwam. Ik herinner me mijn eerste dag bij de club nog net zo goed als de laatste. Ik ben dankbaar voor deze special reis.'

Wat de transfervrije Kompany na dit seizoen gaat doen, is nog niet bekend. De 33-jarige centrumverdediger heeft in zijn eerste statement laten weten dat er een tweede statement over zijn toekomst volgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer V. Kompany
Meer over V. Kompany
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.