Kompany komt met vurig pleidooi voor BeNe-League

Reacties

De macht van de Europese topclubs groeit. Volgens Vincent Kompany ligt een antwoord in een samenvoeging van de Belgische en Nederlandse competitie.

Kompany komt met vurig pleidooi voor BeNe-League

De speculaties over de oprichting van een Super League hebben ook de discussie over een alternatief voor de andere clubs nieuw leven ingeblazen. Een gebrek aan weerstand in eigen land is daarbij een extra argument te komen tot nieuwe samenwerkingen als antwoord op de Super League en de groeiende verschillen tussen rijk en arm in het voetbal.

Kompany doet in de discussie een duit in het zakje. 'Het is belachelijk dat we vandaag nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen meedoen met Barcelona en Real Madrid', zegt de verdediger van Manchester City tegen Sporza.

De Belgisch international beseft dat een verschil onvermijdelijk is. 'De markt waarin die gasten zich bevinden is veel groter. Dus ik snap niet dat landen zoals België en Nederland niet samengaan in een grotere competitie, waarin er veel meer kans is om Europese topploegen te creëren.'

Het moet in zijn ogen niet blijven bij een BeNe-League. 'Ik vind eerst en vooral dat de competities van de kleine landen zich moeten verenigen. Zo simpel is het. Ook in de Scandinavische landen, Oostenrijk, Zwitserland, ... Ik snap niet waarom ze achterblijven met kleine competities, die nooit of te nimmer de macht van de grote competities zullen inhalen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.