Kompany én Belgische media onder de indruk van Nederlands talent Verbruggen

Reacties

Het was een heerlijk weekend voor Bart Verbruggen, de pas achttienjarige Nederlandse keeper die zondag zijn debuut maakte voor Anderlecht. Na afloop kreeg hij de nodige complimenten. Niet alleen van zijn trainer Vincent Kompany, maar ook van de Belgische media.

Kompany én Belgische media onder de indruk van Nederlands talent Verbruggen
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
Anderlecht
Anderlecht

De in Breda geboren en getogen Verbruggen doorliep de jeugdopleiding van NAC, voordat hij in de zomer van 2020 werd opgepikt door Anderlecht. Daar trof hij keeperstrainer (en NAC-icoon) Jelle ten Rouwelaar. Zijn debuut maakte hij lange tijd niet, al werd hij voor dit seizoen wel benoemd tot derde keeper. Zondag mocht Verbruggen dan toch opdraven in de hoofdmacht.

Omdat eerste keus Hendrik Van Crombrugge geblesseerd is en back-up Timon Wellenreuther (ex-Willem II) de laatste weken bepaald niet wist te overtuigen, werd Verbruggen voor de leeuwen gegooid, uitgerekend in de topper op bezoek bij koploper Club Brugge (2-2). De jongeling hield Wellenreuther (die hij nu voorbij lijkt in de pikorde) en landgenoot Warner Hahn (in de winterstop aangetrokken, na de blessure van Van Crombrugge) op de bank.

Na afloop gaf trainer Vincent Kompany tekst en uitleg over die opmerkelijke keuze voor Verbruggen. 'We hebben hem maanden aan een stuk klaargestoomd achter de schermen, in alle rust', aldus de clubicoon van Manchester City. 'Het is moeilijk om een jonge keeper te lanceren, maar dit was het moment om hem te brengen. Hij speelt nu en heeft ons vertrouwen. Als hij vandaag de slechtste speler op het veld was geweest, dan zou die mening niet veranderen. En als hij de beste was geweest, dan hadden we hem met beide benen op de grond gehouden.'

Media positief
De krant Het Laatste Nieuws was eveneens vol lof. 'In de kwaliteiten van Verbruggen is het geloof groter (dan in die van Wellenreuther, red.). Tegen Club viel hij allerminst uit de toon. Hij toonde lef en was twee keer kansloos bij de tegengoals. De Nederlander bevestigde zo het goede dat de voorbije maanden over hem te horen viel.' Dat vond ook Het Nieuwsblad. 'Hij was niet op fouten te betrappen. Het zijn moeilijke maanden geweest voor Verbruggen. Misschien wel de moeilijkste van zijn leven. De achttienjarige Nederlander verloor in januari onverwacht zijn vader', zo schrijft de krant.

Zondag presteerde Verbruggen tijdens zijn debuut dus prima. 'De Nederlandse jeugdinternational moest na een kleine tien minuten wel al een eerste keer met een redding uitpakken op een schot van Noa Lang, maar was goed bij de pinken. Nadien kon hij zich weinig laten zien. Met een schot van Ruud Vormer dat kracht miste had hij geen moeite.' De krant constateert dat hij aan de tegengoals inderdaad niets kon doen en sluit af:  'We moeten nog enkele weken afwachten alvorens we kunnen concluderen wat nu precies de meerwaarde is van Verbruggen, maar op fouten was hij alvast niet te betrappen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.