'Komedie' zet kwaad bloed in Brugge: 'Drie keer kramp? Nog nooit meegemaakt'

Ondanks het verrassende puntenverlies van Club Brugge tegen AS Eupen (2-2) ging het na afloop vooral over de extreem lange blessuretijd. 'Ik heb nog nooit meegemaakt dat een doelman drie keer kramp krijgt', reageerde trainer Philippe Clement gepikeerd.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 2
AS Eupen
AS Eupen

Clement doelde daarmee op Eupen-doelman Abdul Nurudeen. De Ghanese sluitpost kreeg eerst kramp in zijn linkerbeen, vervolgens in zijn rechterbeen en stortte naderhand nóg een keer ter aarde. Het had er alle schijn van dat de bezoekers alles uit de kast haalden om de 1-2 voorsprong over de streep te trekken. In het Jan Breydel Stadion klonk minutenlang een oorverdovend fluitconcert.

Door al het oponthoud besloot scheidsrechter Bram Van Driessche tien minuten blessuretijd bij te trekken. 'De UEFA is momenteel testen aan het uitvoeren om naar wedstrijden met effectieve speeltijd over te schakelen. Vandaag is gebleken dat die methode zeker interessant kan zijn', oordeelde Clement voor de camera van Sporza. 'Zo kan al de komedie eruit gehaald worden.'

Omdat de spelers van Eupen ook in de blessuretijd met bosjes naar de grond gingen, floot Van Driessche pas na bijna 104 minuten af. Vlak voor het sluiten van de markt zorgde Bruggenaar Charles De Ketelaere alsnog voor de gelijkmaker. Dat was dan weer tegen het zere been van Eupen-trainer Stefan Krämer. 'Er kwamen tien minuten bij, maar de gelijkmaker werd uiteindelijk in de 103de minuut gemaakt. Daar ben ik dus niet blij mee.'