Köln stunt met terugkeer verloren zoon Modeste

Reacties

Anthony Modeste is na zestien maanden terug bij 1. FC Köln. De dertigjarige Fransman heeft zich tot medio 2023 verbonden aan de club uit de Tweede Bundesliga.

Köln stunt met terugkeer verloren zoon Modeste

In de zomer van 2015 maakte Modeste de overstap van 1899 Hoffenheim naar Köln en dat bleek een van de beste transfers uit de clubhistorie. De Fransman was in zijn eerste twee seizoenen liefst veertig keer trefzeker in 68 Bundesliga-duels. Modeste kon niet meer stuk, maar toen Tianjin Quanjian zich meldde ging het mis.

Modeste zette zijn zinnen op een transfer naar China, maar Köln wilde hem niet laten gaan. Beide partijen kwamen zelfs tegenover elkaar te staan in de rechtbank. Uiteindelijk koos de club toch eieren voor haar geld en Modeste had zijn lucratieve transfer te pakken: in drie jaar tijd zou hij 29 miljoen euro gaan verdienen.

Het huwelijk met Tianjin Quanjian werd echter geen gelukkige. In 29 wedstrijden scoorde Modeste zestien keer en met hulp van de FIFA slaagde hij er na een conflict met zijn werkgever in zijn contract te ontbinden. Veel clubs toonden belangstelling voor de spits, die zijn conditie op peil hield bij Köln Onder-21. Galatasaray en Schalke 04 hoopten op zijn handtekening, maar Modeste koos uiteindelijk voor een terugkeer bij 1. FC Köln.

Modeste zal Köln graag willen laten terugkeren naar de Bundesliga. Samen met Simon Terodde, die dit seizoen in twaalf competitieduels liefst zestien keer scoorde, moet hij voor de doelpunten zorgen. Na dertien duels bezet Köln de tweede plaats met drie punten minder dan Hamburger SV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.