Kökçü kritisch op zichzelf: 'Ons spel werd te voorspelbaar'

Reacties

Orkun Kökçü baalt van het optreden van Feyenoord tegen FC Drita. De middenvelder probeert de vinger op de zere plek te leggen na het teleurstellende 0-0 gelijkspel in de Conference League.

Kökçü kritisch op zichzelf: 'Ons spel werd te voorspelbaar'
© Pro Shots
Drita
Drita
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord was dominant, maar het spel van de ploeg van Arne Slot was te stroperig om de tegenstander uit Kosovo donderdagavond echt in de problemen te brengen. De Rotterdammers lieten veertien doelpogingen noteren en hadden 65 procent balbezit, maar waren dus niet succesvol in de gevarenzone. 'We hebben gedomineerd in balbezit, maar niet qua spel', luidt de conclusie van Kökçü tegenover het clubkanaal.

De twintigjarige middenvelder geeft toe dat Feyenoord het simpelweg moeilijk had in de kleine ruimtes: 'Het was moeilijk tegen deze tegenstander, die loerde op de counter. Ons spel werd op den duur te voorspelbaar.' Kökçü verwacht dat Feyenoord volgende week donderdag bij de return in De Kuip voor een soortgelijke uitdaging komt te staan. 'Ze zullen ook in Rotterdam loeren op de counter. Het is aan ons om daar een beter antwoord op te vinden', aldus de spelmaker.

De jongeling steekt ook de hand in eigen boezem. Kökçü: 'Ik kwam op het middenveld veel in het spel voor, maar maakte niet altijd de juiste keuze. Komende donderdag moet het beter om FC Drita te verslaan.'

Kritiek
Het spel van Kökçü bij de heenwedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Conference League werd ook door de analisten bij ESPN onder de loep genomen. Mario Been en Kees Kwakman waren niet onder de indruk. Been: 'Ik houd wel van een bepaalde persoonlijkheid bij een speler. Hij wil nummer 10 dragen en dat zijn normaal gesproken de spelers met de meeste creativiteit, die ook het meeste laten zien. Dat heeft hij natuurlijk nog niet. Hij lijdt veel balverlies met de simpelste oplossingen.' Kwakman vond met name de spelhervattingen van Kökçü slecht: 'Buiten het feit dat hij twintig ballen heeft ingeleverd, kreeg hij maar één goede corner bij Toornstra.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.