Kökçü baalt van 'verdiend' gelijkspel Feyenoord: 'Voelt richting verlies'

Het late gelijkspel tegen FC Midtjylland (2-2) voelde voor Orkun Kökçu 'richting verlies'. De aanvoerder van Feyenoord gaf toe dat de puntendeling in Herning gezien het spelbeeld verdiend was.

FC Midtjylland
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Mede dankzij een benutte penalty van Kökçü ging Feyenoord halverwege comfortabel aan de leiding, maar de Denen knokten zich terug. 'We zijn geen moment echt in de wedstrijd geweest', haalde de Turks international terug voor de camera van ESPN. 'Er was veel balverlies over en weer, het was erg slordig. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Je staat 0-2 voor, dan probeer je door te vechten de wedstrijd eruit te slepen. Dat is ook niet gelukt. Heel de tweede helft stonden we met de rug tegen de zestien, dan wordt het moeilijk.'

In eigen land lukt het Feyenoord vaak juist wel om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. Dat kwam er in de MCH Arena niet uit. 'In de Eredivisie voetballen we er dan doorheen, zijn we secuur en lijden we weinig balverlies. De trainer gaf in de rust ook aan dat de buitenspelers en de middenvelders vaker diep moesten lopen. Ik denk dat het te maken had met dat we slordig waren en we niet konden doorvoetballen.'

Topfit worden
Kökçü maakte het laatste kwart niet meer op het veld mee. De middenvelder verliet halverwege de tweede helft het veld voor Marcus Pedersen. 'Ik heb een moeilijke voorbereiding gedraaid', legde Kökçü uit. 'Ik heb weinig trainingen en wedstrijden gespeeld, dat merk ik nu wel in het laatste blok. Dan krijg ik lichte pijntjes. Stijve lies, stijve hamstring. Dat moet ik goed managen, zodat ik topfit word.'

Feyenoord kan snel weer aan de bak, want zondag wacht het thuisduel met FC Twente. De stadionclub heeft na acht wedstrijden een puntje meer verzameld dan De Tukkers.