Köhlert over nieuwe positie: 'De aanpassing is heel vlot verlopen'

Reacties

Mats Köhlert was bij Willem II jarenlang een vleugelaanvaller. Na zijn transfer naar SC Heerenveen werd hij tot back omgeturnd. En met succes. De Duitser werd in oktober uitgeroepen tot VI's Speler van de Maand. VI sprak hem uitgebreid over zijn eerste maanden in Friese dienst, die in het teken stonden van transformatie.

Köhlert over nieuwe positie: 'De aanpassing is heel vlot verlopen'
© Pro Shots

'Mijn aanpassing naar die positie is eigenlijk heel vlot verlopen', blikt Köhlert terug op het wennen aan zijn nieuwe rol. 'Ik ben behoorlijk snel, wat een voordeel is tegenover rappe buitenspelers. Wel zijn er natuurlijk nog dingen waar ik als back in moet groeien. Een-tegen-een momenten, bijvoorbeeld. Of het kiezen van de juiste positie.'

Voor dergelijke zaken heeft Köhlert een persoonlijke hulplijn, want hij heeft vanaf zijn eerste stappen op Friese bodem een goede klik met Milan van Ewijk. De huidige rechtsback van SC Heerenveen weet als geen ander hoe het is om van aanvaller omgeturnd te worden tot verdediger, want hij maakte die switch zelf ook relatief recent, namelijk bij de amateurs van Excelsior Maassluis.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Je leest het op VI PRO.

Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer M. Köhlert
Meer over M. Köhlert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.