Kogel door de kerk: Stam moet PEC uit het slop trekken

Reacties

Jaap Stam is de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De 46-jarige oefenmeester tekent voor anderhalf jaar en is de opvolger van John van 't Schip, die op 19 december werd ontslagen.

Kogel door de kerk: Stam moet PEC uit het slop trekken

Stam was tussen 2009 en 2013 al werkzaam bij PEC. Eerst als teammanager, daarna als trainer van de beloften en later als assistent van Art Langeler bij het eerste elftal. Na zijn periode in Zwolle vertrok Stam naar Ajax, waar hij Jong Ajax trainde en in 2016 maakte hij de overstap naar Engeland, waar hij manager van Reading werd.

In maart werd hij ontslagen bij de Championship-club en sindsdien was Stam op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na het vertrek van Van 't Schip zong de naam van de 66-voudig Oranje-international al snel rond in Zwolle. PEC staat na de eerste seizoenshelft teleurstellend zestiende in de Eredivisie.

Stam zal in Zwolle met een versterkte selectie aan de slag gaan. De Blauwvingers willen zich deze winter versterken met een centrale verdediger én een aanvaller. Volgens voorzitter Adriaan Visser is er financiële ruimte omdat de club het afgelopen jaar commercieel goed heeft gedaan. De voorbije dagen hebben Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp uitgebreid met Stam gesproken over potentiële versterkingen.

Jaap Stam in 1992 als speler van FC Zwolle.
Jaap Stam in 1992 als speler van FC Zwolle.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.