Kogel door de kerk: Bosz verlengt contract bij Leverkusen

Reacties

Peter Bosz blijft langer bij Bayer Leverkusen. De Nederlandse trainer heeft zijn deze zomer aflopende contract vrijdag verlengd tot medio 2022.

Kogel door de kerk: Bosz verlengt contract bij Leverkusen
© Pro Shots

'Deze leergierige, ambitieuze en loyale ploeg heeft ons in het afgelopen jaar enorm veel plezier bezorgd', zo laat de trainer via de clubwebsite weten. 'De jongens hebben ook in moeilijke tijden niet verzaakt en zijn altijd blijven geloven in onze voetbalvisie. Andersom geloven wij ook in dit team en deze club. We kijken ernaar uit om onze weg bij Bayer Leverkusen te vervolgen.' Naast Bosz hebben ook assistent Hendrie Krüzen en fysiektrainer Terry Peters hun contracten verlengd.

Bosz werkte eerder bij AGOVV Apeldoorn en De Graafschap, voordat hij via Heracles Almelo, Feyenoord (als technisch directeur), weer Heracles en Vitesse in december 2015 zijn eerste buitenlandse avontuur aanging. Na een ruim halfjaar bij Maccabi Tel Aviv belandde hij bij Ajax, waarmee hij stuntte door de Europa League-finale te bereiken. Na een jaar kwam de samenwerking alweer ten einde, waarna Bosz bij Borussia Dortmund aan de slag ging. Daar werd hij in december 2017 al snel ontslagen, waarna hij in december 2018 het roer overnam bij Leverkusen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Net als Bosz is de clubleiding van Leverkusen dolblij met de contractverlenging. 'De signatuur van Peter is tijdens iedere training en wedstrijd goed zichtbaar', aldus technisch directeur Rudi Völler. 'Hij heeft de kwaliteiten om een team te ontwikkelen. Zijn visie past bij die van ons. Leverkusen staat al jaren voor agressief, dominant en snel voetbal. We hadden als snel door dat beide partijen met elkaar verder wilden, we zijn blij dat de samenwerking een vervolg krijgt.'

'We waarderen de dagelijkse werkwijze van Peter zeer', stelt ook voorzitter Fernando Carro. 'Wij hebben ambitieuze doelen en zijn ervan overtuigd dat we die - samen met Peter Bosz, als spil van het trainersteam - kunnen bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.