Koeman ziet piepjong Barça winnen dankzij Albanese uitblinker

Reacties

Barcelona en Ronald Koeman zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een ruime oefenzege op Gimnàstic de Tarragona. In het Estadi Johan Cruyff won Barça zonder onder anderen Memphis Depay, Frenkie de Jong en Lionel Messi met 4-0. Invaller Rey Manaj was met drie doelpunten de grote uitblinker in de tweede helft.

Koeman ziet piepjong Barça winnen dankzij Albanese uitblinker
© Pro Shots

Koeman kon woensdagavond nog niet beschikken over de nodige internationals die op het EK en op de Copa América in actie kwamen. Barcelona trad wel aan met ex-Ajacied Sergiño Dest en andere bekende namen als Gerard Piqué, Miralem Pjanic, Riqui Puig, Sergi Roberto en Samuel Umtiti.

In de eerste helft kwam het elftal van Koeman, aangevuld met jonge talenten, niet tot scoren tegen Gimnàstic de Tarragona, actief in de Segunda División B. Sergi Roberto en Pjanic (vrije trap) waren nog dicht bij een openingsgoal, maar Gimnàstic-doelman Manu García hield zijn team op de been.

De bezoekers eindigden de eerste helft met tien man. Verdediger Alex Quintanilla trok aan de noodrem om verder gevaar van Riqui Puig te voorkomen. Puig keerde net als de andere basisspelers van Barça na rust niet meer terug op het veld. Koeman besloot zijn gehele elftal te vervangen. Veel spelers uit Barça B kregen een kans zich te bewijzen.

Manaj blinkt uit
Nadat Gimàstic twee keer dreigend werd, wisten de jongelingen van Barcelona - in tegenstelling tot hun ervaren teamgenoten uit de eerste helft - wel tot scoren te komen. Manaj opende na een klein uur de score met een heerlijke uithaal (zie video onderaan het artikel). De spits uit Albanië draaide weg bij zijn tegenstander, haalde in de zestienmeter hard uit en schoot in het dak van het doel: 1-0.

Vijf minuten voor tijd werd de marge verdubbeld. Met een van richting veranderd schot maakte Álex Collado de 2-0. In de slotminuten deed Manaj weer van zich spreken. De 24-jarige spits, in het verleden nog actief voor Internazionale, maakte ook nog de 3-0 en 4-0 (vanaf de strafschopstip). Barcelona en Koeman werken komende zaterdag de volgende oefenwedstrijd af in de voorbereiding. Dan is Girona de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.