Sandler op het veld met De Bruyne, Scholes twijfelt aan Lukaku

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sandler op het veld met De Bruyne, Scholes twijfelt aan Lukaku

• Heuglijk nieuws voor Philippe Sandler, die zich eindelijk heeft laten zien op het trainingsveld van Manchester City. De van PEC Zwolle overgekomen verdediger is herstellende van een knieblessure en speelde nog geen enkele wedstrijd, maar zette een volgende stap door met Kevin De Bruyne, die tevens herstelt van een knieblessure, het trainingsveld op te stappen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik denk niet dat je kampioen kan worden met een spits als Lukaku.'
• Er is niet alleen kritiek op Manchester United-manager José Mourinho, maar nu ook op spits Romelu Lukaku. Voormalig speler Paul Scholes twijfelt aan de kwaliteiten van de Belg. 'Ik denk niet dat zijn spel buiten het strafschopgebied goed genoeg is. Ik weet niet of hij hard genoeg werkt, al is hij nog steeds een jonge speler die al goed heeft gepresteerd en veel doelpunten heeft gescoord. Hij is snel en sterk, maar Lukaku is één van de vele spelers bij United die eruitzien alsof ze een gebrek aan vertrouwen hebben. Ik denk niet dat hij zich realiseert hoe goed hij kan zijn, maar hij heeft hulp nodig.' (ESPN)

'We moeten meer spelers aanmoedigen een studie te volgen, zodat er uiteindelijk ook meer voetballers komen die universitair zijn opgeleid. Want het leven is lang. Het leven na het einde van de voetballoopbaan zal prachtig zijn, maar je moet je wel voorbereiden. Anders is er het risico dat je als 35-jarige niet weet wat je met je leven moet. Maar een paar spelers lukt het om later ook een baan in het voetbal te vinden.'
Giorgio Chiellini bewijst het ongelijk van voetballers die beweren al hun tijd nodig te hebben voor de sport om de absolute top te halen. De Juventus-verdediger rondde vorig jaar nog een opleiding af aan de Universiteit van Turijn en zegt bij de promotie van een FIFPRO-campagne te hopen dat collega's zijn voorbeeld volgen.

'Ik vloog een beetje uit de bocht, maar op de avond zelf was hij net zo goed als Busquets. Op basis van zijn hele carrière is hij wel minder, maar ik nam het op voor Dier, na alle kritiek die hij heeft gekregen. Mensen zeggen dat hij niet goed genoeg is voor Engeland en dat hij niet zou moeten spelen. Er is veel negativiteit geweest.'
• Nee, Eric Dier is toch niet van hetzelfde niveau als Sergio Busquets. Sam Allardyce neemt zijn woorden terug na een storm van kritiek. De voormalige bondscoach van Engeland geeft toe wat te euforisch te zijn geweest bij zijn analyse van de 2-3 zege van de Engelsen op Spanje. (Sky Sports)

'Misschien is meneer Klopp nu very happy, dat hoop ik tenminste.'
Na afloop van de interland bij België (1-1) werd Oranje-bondscoach Ronald Koeman geïnterview door het Engelse Sky Sports. Het medium vroeg uiteraard naar de reden van het ontbreken van Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum. Die kreeg rust, zo legde Koeman - die eerder al Virgil van Dijk eerder terugstuurde naar Anfield - uit. Twee spelers die rust krijgen, in een belangrijke en drukke periode: dat zal Klopp tevreden stemmen, denkt Koeman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussen de prestaties van Oranje en Jong Oranje door speelde Oranje Onder-20 in Katwijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Polen. Dat duel (4-1 winst) sneeuwde wat onder, maar laten we de absolute wereldgoal van Feyenoord-spits Dylan Vente toch even de aandacht geven die hij verdient. Genoeg voor de titel Man of the Match? Nee, want Ajacied Dani de Wit maakte een hattrick.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Liverpool en Manchester City lachen ons uit, zoals wij jaren geleden bij hen deden.'
Dat Manchester United-legende Paul Scholes geen fan is van manager José Mourinho, is inmiddels het understatement van de eeuw. De Engelsman haalde al eerder hard uit naar de Portugees, in een interview met ESPN heeft hij nog maar eens uitgepakt. 'Ik vond zijn interviews en arrogantie altijd prachtig om te zien, maar die José is verdwenen. Het is nu gewoon een frustrerende, zeurende trainer. In zijn ploeg zou zelfs Lionel Messi het moeilijk hebben.' Maar, zo stelt Scholes opmerkelijk genoeg: 'Ik zou hem niet ontslaan, hij mag bewijzen dat hij zo'n geweldige manager is. Want dat zegt hij altijd.'

'De relatie verbreken? Nee, dat niet. Maar het bestuur van Atlético krijgt zaterdag niets te eten.'
Villarreal en Atlético Madrid nemen het zaterdag tegen elkaar op, maar in aanloop naar die wedstrijd is de relatie tussen beide clubs behoorlijk bekoeld geraakt. Dat zit zo: Atlético heeft jeugdspeler German Valera van Villarreal Onder-16 ingelijfd. En dat is tegen de afspraken, vindt Villarreal-preses Fernando Roig. In Spanje is het gebruikelijk dat het bestuur van de thuisploeg de hoge heren van de bezoekers trakteert op een lunch, maar dat feestje gaat nu dus niet door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.