'Koeman wil flinke vinger in de pap bij transferbeleid en legt wensen op tafel'

Reacties

Ronald Koeman wil zich nadrukkelijk bemoeien met de spelers die Barcelona komende zomer aantrekt. Dat melden Spaanse media, nu de voormalig bondscoach van Oranje deze week met voorzitter Joan Laporta om tafel gaat om het transferbeleid te bespreken.

'Koeman wil flinke vinger in de pap bij transferbeleid en legt wensen op tafel'
© Pro Shots

Koeman - in het bezit van een contract tot medio 2022 - geniet volgens de berichten uit Spanje het volste vertrouwen van Laporta en zal dus ook komend seizoen weer voor de groep staan. Nu de nieuwe voorzitter van Barça bekend is, kan de club bovendien ook weer sportief beleid maken. Hoewel er weinig financiële middelen beschikbaar zijn, is duidelijk dat er op een paar posities versterking nodig is.

Centraal achterin is die al op komst met Eric García, die naar verluidt al een contract voor vijf jaar heeft getekend. Verder hoopt Koeman volgens Mundo Deportivo nog altijd op de komst van een middenvelder, waarvoor Georginio Wijnaldum nog altijd als kandidaat geldt, en een centrumspits. Memphis Depay is het meest realistische doelwit, al zou Koeman ook gecharmeerd zijn van Erling Haaland en Romelu Lukaku.

De trainer van Barcelona weet echter dat dergelijke spelers door de financiële situatie van Barcelona momenteel niet haalbaar zijn, zoals hij er ook op rekent dat de strijd om de handtekening van David Alaba niet is te winnen van Real Madrid. Laporta hoopt volgens de sportkranten de Oostenrijkse linksback te kunnen strikken wegens zijn goede contacten met diens zaakwaarnemer Pini Zahavi.

Koeman zou tijdens informele gesprekken met Laporta al hebben benadrukt dat hij een flinke vinger in de pap wil hebben bij het aankoopbeleid. Zo zou de oud-international zelf eerst met de betreffende spelers willen praten om te beoordelen of ze in de spelersgroep passen, om scenario's als met Malcom te voorkomen. De Braziliaan werd in 2018 zonder medeweten van Ernesto Valverde aangetrokken.

Messi
Misschien wel de belangrijkste missie van Laporta is om Lionel Messi voor de club te behouden. De Argentijnse sterspeler heeft een aflopend contract, dat ook wat Koeman betreft zo snel mogelijk wordt verlengd. Daarnaast zou ook de weer opgeleefde Ousmane Dembélé een nieuw contract moeten krijgen. De huidige verbintenis van de Franse aanvaller loopt in 2022 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.