Koeman wijst als antwoord op kampioensvraag naar Atlético

Reacties

Ronald Koeman is erg tevreden over de zege van Barcelona bij Elche. Na een uitputtende serie maakte Frenkie de Jong het verschil voor de Catalanen, waardoor verder werd gebouwd aan een reeks die langzamerhand voor zenuwen moet zorgen bij Atlético Madrid.

Koeman wijst als antwoord op kampioensvraag naar Atlético
© Pro Shots
Elche
Elche
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Het was naïef om een masterclass van Barcelona te verwachten zondag. De ploeg van Koeman speelde in de voorbije anderhalve week drie keer 120 minuten door verlengingen tegen Real Sociedad, Athletic de Bilbao en Cornellà. Niet alleen was de vermoeidheid een grote factor, de bezoekers moesten het ook zonder de geschorste Lionel Messi doen.

Met dat in het achterhoofd was Koeman tevreden over het niet grootse optreden tegen Elche (0-2): 'We waren geconcentreerd en dominant. Het was goed dat we geduldig waren. Zij hebben eigenlijk maar één kans gehad en in die situatie redde Ter Stegen erg goed. Afgezien van onze fout bij die kans verdedigden we goed en het beste vandaag was hoe we de tegenstander onder druk hebben gezet, ons spel zonder bal.'

Barcelona won tegen Elche voor de vierde keer op rij in La Liga. De laatste nederlaag in de competitie dateert van 5 december, toen Cádiz verrassend te sterk was. Koeman constateert dat Barcelona in de serie van negen competitieduels sindsdien progressie heeft geboekt. 'We hebben 23 van de 27 punten gepakt. Dat we dat hebben gehaald ondanks het schema met erg veel wedstrijden, is een teken dat we gefocust zijn. Het belangrijkste is ons spel zonder bal, dat we de bal snel veroveren en spelen met intensiteit', legde Koeman uit tegenover Marca.

In La Liga heeft Barcelona de achterstand op koploper Atlético Madrid inmiddels teruggebracht tot zeven punten. De Madrilenen hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Desondanks moet de huidige reeks van Barcelona vertrouwen geven, zo werd Koeman voorgelegd. Hij kreeg de vraag die hij ongetwijfeld al verwachtte: hoe zit het met de kansen in La Liga? Koeman: 'We proberen het zo goed mogelijk te doen, maar Atlético is nog steeds sterk.'

Koeman ging ook in op de aanvallendere rol voor uitblinker Frenkie de Jong. Lees hieronder meer daarover.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.