Koeman weer in beeld bij Barcelona: ontslag Setién is kwestie van tijd

Reacties

Ronald Koeman is een belangrijke kandidaat om Quique Setién op te volgen bij Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal wil niet reageren op de interesse van zijn droomclub.

Koeman weer in beeld bij Barcelona: ontslag Setién is kwestie van tijd
© Pro Shots

Barcelona ging vrijdagavond in de kwartfinale van de Champions League met liefst 2-8 onderuit tegen Bayern München en die afgang maakt de positie van Setién onhoudbaar. De oefenmeester is officieel nog niet ontslagen, maar alles wijst erop dat de beslissing om Setién weg te sturen al genomen is. Maandag wordt er een bevestiging van dit nieuws verwacht.

Setién staat pas sinds januari voor de groep bij Barcelona, als opvolger van Ernesto Valverde. Toen laatstgenoemde werd weggestuurd was Koeman ook al in beeld om aan de slag te gaan in Camp Nou. Koeman bedankte destijds voor de interesse, omdat hij met het Nederlands elftal naar het EK wilde. Het landentoernooi werd vanwege de uitbraak van het coronavirus met een jaar uitgesteld.

Nu Setién moet vertrekken, is Koeman opnieuw in beeld om als eindverantwoordelijke aan de slag te gaan bij de club van zijn dromen. Koeman was tussen 1989 en 1995 speler van Barcelona, schoot de Catalanen in 1992 naar zijn eerste Europa Cup 1-eindzege en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit nog eens hoofdtrainer wil zijn bij de club.

Naast Koeman worden ook de namen van Xavi Hernández (Al-Sadd) en Mauricio Pochettino (clubloos) genoemd als mogelijke opvolgers voor Setién.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.