Koeman vult deel technische staf in

Reacties

Toekomstig bondscoach Ronald Koeman heeft twee posities van zijn nieuwe technische staf ingevuld. De coach die Louis van Gaal na het WK in Qatar opvolgt, stelt Patrick Lodewijks en broer Erwin Koeman aan.

Koeman vult deel technische staf in
© Pro Shots

Broer Erwin wordt assistent-bondscoach, terwijl Lodewijks als keeperstrainer aansluit bij Oranje. Momenteel heeft Van Gaal met Danny Blind en sinds kort Edgar Davids twee assistenten, Frans Hoek is keeperstrainer.

Voor Erwin Koeman wordt het zijn eerste trainersklus bij de KNVB. Hij was eerder bondscoach van Hongarije en Oman en kwam in zijn carrière tot 31 interlands voor het Nederlands elftal. Lodewijks begint aan zijn derde periode als keeperstrainer van Oranje, dat was hij eerder in de periodes 2014-2015 en 2018-2021. Het contract van beiden loopt tot en met het WK van 2026.

Bondscoach Koeman werkte al veel samen met zijn nieuwe assistenten en dus was de keuze snel gemaakt. 'We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen. Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland (bij Southampton en Everton werkten ze samen, red.) hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal.'

Onder Van Gaal speelt Oranje de komende periode in ieder geval zes wedstrijden in de Nations League, op 21 november begint het WK voor het Nederlands elftal. Oranje speelt de openingswedstrijd in Qatar, Senegal is in de ochtend (Nederlandse tijd) de tegenstander. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.