Koeman vervolgt Barça-renovatie: Inter presenteert Vidal

Reacties

Het is officieel: Arturo Vidal vervolgt zijn loopbaan bij Internazionale. Hij heeft in Milaan een contract voor twee seizoenen ondertekend, met een optie voor nog een extra jaar. Het is de volgende stap in de renovatie onder de nieuwe Barcelona-trainer Ronald Koeman.

Koeman vervolgt Barça-renovatie: Inter presenteert Vidal
© Pro Shots

Daarmee komt er een einde aan zijn tijd bij de Catalaanse club, die hem in de zomer van 2018 overnam van Bayern München. De 33-jarige Chileen wordt bij Inter herenigd met trainer Antonio Conte, onder wie hij eerder al speelde bij Juventus. Vidal begon zijn Europese carrière bij Bayer Leverkusen, waarna hij dus meerdere topclubs versleet.

Vidal was een van de spelers die onder Koeman niet meer hoefde te rekenen op een kans. Eerder vertrok Ivan Rakitic bijvoorbeeld al, al zat zijn terugkeer naar Sevilla al eerder in de pijpleiding, net als de transfer van Arthur Melo naar Juve. Ook Nélson Semedo staat op het punt om te vertrekken, evenals Luis Suárez. De rechtsback gaat naar verluidt verder bij Wolverhampton Wanderers, terwijl de ex-spits van onder meer FC Groningen en Ajax naar Atlético Madrid zou gaan verkassen.

Zodoende krijgt de renovatie steeds meer vorm, het is wachten op nieuwkomers. Sergiño Dest wordt genoemd als nieuwe rechtsback, terwijl ook Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Man City-verdediger Eric García met de Catalanen in verband worden gebracht. Barça moet echter flink ruimte maken in de selectie voordat het nieuwe spelers kan aantrekken, omdat het de financiële huishouding niet op orde heeft. Eerder werd al wel Miralem Pjanic gehaald, als onderdeel van de deal rondom Arthur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.