Koeman verrast met basisplaats Bergwijn

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman kiest voor Steven Bergwijn tegen Noord-Ierland. De PSV'er ontbrak in de vorige interlandperiode nog wegens een blessure, maar heeft dus meteen zijn basisplaats weer te pakken. Denzel Dumfries keert terug als rechtsback.

Koeman verrast met basisplaats Bergwijn
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Noord-Ierland
Noord-Ierland

De PSV'er vervangt Joël Veltman, die tegen Estland juist een basisplaats had. Toen vormde Veltman samen met Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind de verdediging. Deze drie spelers hebben tegen Noord-Ierland ook een basisplaats.

Op het middenveld krijgt Marten de Roon weer een rol tussen Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, tegen Estland stond Davy Pröpper nog op het middenveld. De Roon staat wel op scherp, als hij geel krijgt tegen de Noord-Ieren, is hij geschorst voor de interland tegen Wit-Rusland.

De in bloedvorm stekende Donyell Malen is na zijn basisdebuut tegen Estland weer op de bank gezet door Koeman. Memphis Depay en Ryan Babel behouden wel hun basisplaats, Bergwijn keert dus terug bij de eerste elf.

Mocht het Nederlands elftal winnen van Noord-Ierland, komt het bovenaan te staan in Groep C. De UEFA kijkt immers eerst naar het onderling resultaat, wat in het voordeel van Oranje uitvalt.

De volledige opstelling van Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, F. de Jong; Bergwijn, Memphis, Babel

De opstelling van Noord-Ierland:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Opstelling toont dat Koeman zijn spelers veel vertrouwen geeft'
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Spits Noord-Ierland heeft meer kaarten gepakt dan goals gemaakt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.