Koeman verrast AZ-duo: 'Ik dacht: wat hebben we nu weer gedaan?'

Reacties

Teun Koopmeiners en Owen Wijndal zijn apetrots dat ze voor het eerst zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De AZ-spelers zagen de uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman niet aankomen.

Koeman verrast AZ-duo: 'Ik dacht: wat hebben we nu weer gedaan?'
© Pro Shots

Woensdagmiddag maakte Koeman zijn dertigkoppige voorselectie bekend. Daarin zitten met Mohamed Ihattaren, Koopmeiners en Wijndal drie debutanten. 'Er staat een aantal jonge jongens op en dan springen met name Wijndal en Koopmeiners in het oog. Dit is toch ook wel om een signaal af te geven dat ze erg goed bezig zijn', legde de bondscoach uit.

'Het kwam als een verrassing voor mij', reageert Wijndal tegenover het clubkanaal van AZ. De linksback kreeg het nieuws te horen van AZ-coach Arne Slot. 'De trainer nam mij, Myron en Calvin bij het ontbijt even apart en toen zei hij: "Jullie drie zitten allemaal bij de voorselectie." Ik dacht eerst: Wat hebben we nou weer gedaan? Maar toen zei hij dat, heel mooi', aldus de lachende verdediger.

'Ik ben er ontzettend blij mee. Nu is het ook de bedoeling dat ik bij de definitieve selectie kom, dat wordt erg spannend', voegt hij toe. Ook Koopmeiners straalt: 'Een enorm mooie waardering. Ik heb twee weken geleden een goed gesprek met de bondscoach gehad, maar dan denk je niet meteen: Ik zal wel bij de voorselectie zitten. Ik had het dus niet verwacht, maar het is wel heel mooi.'

Bekijk hier de volledige voorselectie:

Over voorselectie Oranje: 'Fer is een leider geworden'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.