Koeman verklaart beslissing over Riqui Puig

Reacties

Barça-trainer Ronald Koeman heeft na de gewonnen wedstrijd tegen Elche (1-0) gereageerd op de situatie rond Riqui Puig. Koeman heeft Puig verteld dat hij niet in zijn plannen voorkomt dit seizoen en dat hij dus beter kan vertrekken.

Koeman verklaart beslissing over Riqui Puig
© Pro Shots

Het zorgde voor wat reuring in Catalonië, waar Puig als een van de grootste talenten wordt gezien uit de eigen jeugdopleiding. Afgelopen seizoen maakte Puig al indruk als jongeling in het elftal en bij Barça snakken de fans weer naar een talent uit eigen kweek die doorbreekt in het eerste elftal. De boodschap voor Puig kwam dus als een schok in Camp Nou. Daar keek Puig toe hoe zijn teamgenoten Elche versloegen (hoofdfoto).

'Het is waar dat ik met Riqui heb gesproken', bevestigt Koeman zijn plannen met de 21-jarige middenvelder. 'We hebben onze conclusie getrokken. We zijn nu drie weken bezig en voor Riqui is er op dit moment gewoon te veel concurrentie voor zijn positie. Hij is nu op een leeftijd waarop hij veel aan spelen toe moet komen, hij kan niet zonder die speelminuten.'

Daarom lijkt het Koeman beter dat hij vertrekt bij Barça. 'Vertrekken op huurbasis is een optie', bevestigde de Nederlandse coach in gesprek met Spaanse media. Op het middenveld beschikt hij over basisklanten Sergio Busquets en Frenkie de Jong, terwijl Sergi Roberto ook regelmatig op het middenveld speelt. Miralem Pjanic versterkte de club deze zomer en Philippe Coutinho keerde terug van zijn verhuurperiode bij Bayern München. Koeman heeft ook de beschikking over andere talenten als Carles Aleñá en Monchu.

Uiteraard ging het ook nog over de wedstrijd tegen Elche, die Barça winnend afsloot. Antoine Griezmann zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de enige treffer. 'Op het laatst oogden we ietwat vermoeid, maar algemeen gezien was het een goede wedstrijd', blikte Koeman terug. 'Aanvallend gezien waren we niet fantastisch, we hebben veel kansen gekregen om meer te scoren. Als ik ergens niet blij mee ben, is het dat we maar één keer gescoord hebben.'

Voor Barça zit de voorbereiding op het nieuwe seizoen er nu op, volgende week zondag maakt Koeman zijn officiële debuut als trainer van de club. Barcelona neemt het 's avonds op tegen Villarreal.

Zo speelt het 'nieuwe' Barcelona van Koeman: 'Frenkie heeft geen excuses meer'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.