Koeman selecteerde weinig Ajacieden: 'Gebaseerd op wat ik gezien heb'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft deze interlandperiode opvallend weinig Ajacieden geselecteerd. Dat kan niet los worden gezien van de vorm van de Amsterdammers, die derde werden in de Eredivisie.

Koeman selecteerde weinig Ajacieden: 'Gebaseerd op wat ik gezien heb'
© Pro Shots

Bondscoaches van Oranje kregen regelmatig het verwijt veel voor Ajacieden te kiezen, maar nu is dat anders. 'Het liefste kijk je naar fitheid, niveau van spelen en in vorm zijn. Dat lukt niet altijd, omdat er op de ene positie meer concurrentie is dan op de andere. Maar de selectie in algemene zin is gebaseerd op wat ik gezien heb en op wat ik in maart (vorige interlandperiode, red.) heb gezien. Vorm heeft zeker te maken met keuzes. Het klopt wel dat je daarom voor deze selectie minder spelers kiest van Ajax', zegt Koeman op de persconferentie. Hij benadrukt dat Steven Berghuis ontbreekt vanwege vorm, niet vanwege het incident na de wedstrijd tegen FC Twente.

Koeman was lovend over de intensiteit van landskampioen Feyenoord. Hij maakt er geen geheim van dat bij Ajax gemist te hebben. 'Ik kijk wedstrijden, de staf ook. Je hebt intensteit nodig in het hedendaagse voetbal. Je hebt ook energie nodig en moet afstanden overbruggen: het hele plaatje is cruciaal geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.