Koeman roept Ihattaren mogelijk al meteen op: 'Er is een kans'

Reacties

Als Mohamed Ihattaren er klaar voor is, zit hij aankomende vrijdag mogelijk al voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Dat zei bondscoach Ronald Koeman zondagochtend op FOX Sports.

Koeman roept Ihattaren mogelijk al meteen op: 'Er is een kans'
© Pro Shots

Koeman ging tijdens het programma Goedemorgen Eredivisie verder in op de keuze van Ihattaren voor Oranje, die de knoop definitief doorhakte nadat hij een laatste gesprek met de KNVB had gevoerd. De bondscoach sprak vrijdagochtend voorafgaand aan de training van PSV met de zeventienjarige middenvelder. Zondagochtend werd vervolgens bekend dat hij zijn toekomst als international bij het Nederlands elftal ziet.

En mogelijk volgt aankomende vrijdag al de volgende stap, als Koeman zijn definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland bekend maakt. Dat terwijl Ihattaren woensdag nog ontbrak in de voorselectie. 'Hij stond niet bij de voorselectie, omdat het gesprek pas vrijdag stond gepland', vertelde de bondscoach. 'Na het weekend zouden we contact hebben hoe hij tegen deze periode aankijkt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat heeft alles te maken met de privésituatie van Ihattaren, die onlangs zijn vader verloor. Het was ook de reden dat de PSV'er het keuzemoment even uitstelde. En mogelijk zorgt het dus ook voor een latere start van zijn interlandloopbaan. 'Als hij aangeeft het pas in maart te willen, dan geven we hem de tijd', zei Koeman. Doet de jeugdinternational dat niet, dan roept Koeman hem mogelijk op. 'Er is een kans', zei hij daarover.

Koeman is blij dat Ihattaren niet voor Marokko, maar voor Nederland heeft gekozen. 'Mooi nieuws, eindelijk een speler die ook voor Nederland kiest', waarmee de bondscoach onder andere verwees naar Sergiño Dest, die onlangs voor de Verenigde Staten koos. 'Dat is óók normaal, maar we hebben er alles aan gedaan. We hebben een plaatje geschetst, over posities en concurrentie, maar je kan niemand wat beloven.'

Bij Ihattaren had Koeman van begin af aan wel een positief gevoel. 'Ook vanwege het feit dat hij natuurlijk verschillende jeugdselecties heeft doorlopen. En vanwege Mark. Van Bommel had hem bij PSV iedere dag onder zijn hoede en gaf ook aan dat het gevoel wel goed was dat hij voor Nederland gaat kiezen', aldus de bondscoach, die ook aanstipte dat ook gesprekken met ploeggenoten Steven Bergwijn, Donyell Malen en Ibrahim Afellay meehielpen.

'Ihattaren voegt snel denk- en voetenwerk toe aan Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.