Koeman over belang Nations League: 'Ze lullen nog steeds over 1988'

Reacties

Over het belang van de Nations League wordt door de buitenwacht soms lacherig gedaan, maar Ronald Koeman neemt het toernooi wel degelijk serieus. Hij vergelijkt het met het winnen van een EK of WK.

Koeman over belang Nations League: 'Ze lullen nog steeds over 1988'

De wedstrijden in de Nations League, door de UEFA in het leven geroepen om de traditionele oefenwedstrijden te vervangen, worden door sommigen als vervelend tussendoortje beschouwd. Koeman ziet het anders. 'Je zag hoe blij Portugal was in 2019, toen wij tegen ze speelden', doelt Koeman op de finale in Estádio Do Dragão, die beslist werd door een doelpunt van Gonçalo Guedes.

'Het ging altijd om een EK of WK, maar daar is de Nations League nu bij gekomen. Ze lullen nog steeds over 1988, toen waren het acht ploegen. Dat zegt genoeg. Er staat wel iets achter je naam. Dat besef is aanwezig. We zijn getergd om de prijs dan ook te winnen', vervolgt de bondscoach.

Koeman is terug van weggeweest nadat hij de KNVB verliet voor het hoofdtrainerschap bij Barcelona. Hij ziet dat zijn spelers rijper en dus meer ervaren geworden zijn. 'Zij moeten zich in de toekomst laten gelden, zowel binnen- als buiten het veld. Het is duidelijk dat ze steeds meer verantwoordelijkheid moeten nemen, ook in de groep. Je volgt het en bewaakt het.'

Koeman hoopt dat zijn spelers de rug rechten na de mislukte interlandperiode in maart, waarin Frankrijk een maatje te groot was. 'Het was een hele slechte week waarin alles tegenzat. Blessures, zieken, resultaat.. We spelen nu een halve finale, dus we kunnen het in één klap een beetje recht zetten. We zijn nog steeds niet compleet, maar het is ook goed als er drie Nederlanders een Champions League-finale spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.