Koeman optimistisch: 'Messi ziet dat Barcelona op de goede weg is'

Ronald Koeman is woensdag met Barcelona uitgeschakeld in de Champions League, maar de trainer verliet met opgeheven hoofd het Parc des Princes. Volgens de Nederlandse oefenmeester is de return tegen Paris Saint-Germain een volgend voorbeeld van de progressie van zijn ploeg.

PSG
1 - 1
Barcelona
Barcelona

'Ik denk dat iedereen bij Barcelona trots is op het team en de manier waarop we deze wedstrijd hebben aangepakt', zei Koeman tijdens de persconferentie na afloop. 'Onze president zei vooraf al dat we met de borst vooruit moesten spelen en dat hebben we gedaan. Ik zag een team dat terug wilde komen, maar kansen miste om dat te doen. Dat is het verschil met PSG, want zij maakten het in de tweede helft in Camp Nou wel af.'

Koeman koos voor een aanvallende 3-4-3-formatie en bracht in de tweede helft nog Trincão en Martin Braithwaite in de ploeg. 'We hebben risico genomen, druk gezet en kansen gecreëerd. We hebben er alleen niet ons voordeel mee gedaan. Door de 1-1 bij rust werd het daarna alleen maar lastiger. PSG verdedigde meer. In de eerste helft lukte er bij ons meer. Ik ben wel blij met de manier waarop we hebben gespeeld.'

Barcelona miste weliswaar veel kansen, maar Koeman zag daar ook iets positiefs in. 'Dat we zo veel kansen creëren tegen een toptegenstander als PSG is niet normaal. We namen risico, stonden achterin een-op-een en aan de bal waren we fenomenaal. Dan moet je wel effectief zijn. Het verschil tussen de twee wedstrijden is dat PSG meer goals heeft gemaakt met minder kansen.'

Koeman werd ook nog gevraagd over de toekomst van Lionel Messi. Misschien was het wel zijn laatste Champions League-wedstrijd in het shirt van Barcelona, al is zijn trainer hoopvol. 'Hij moet de keuze over zijn toekomst maken, daar kan niemand bij helpen. Ik denk wel dat hij ziet dat dit Barcelona op de goede weg is en dat er veel toekomst in zit. Om die reden kan hij in ieder geval niet twijfelen aan dit team.'