'Koeman op zoek naar tweede gesprek met ontevreden Messi'

Reacties

Lionel Messi heeft zijn vertrekwens bij Barcelona kenbaar gemaakt, maar Ronald Koeman weigert om zomaar de handdoek in de ring te gooien. De coach van de Catalanen wil volgens RAC1 een tweede gesprek met Messi, in een poging de sterspeler toch op andere gedachten te brengen.

'Koeman op zoek naar tweede gesprek met ontevreden Messi'
© Pro Shots

Koeman werd vorige week woensdag gepresenteerd als de opvolger van Quique Setién en kondigde toen al aan dat hij in gesprek zou gaan met de morrende Messi. Dat gesprek is er inmiddels geweest, maar heeft geen positieve uitkomst gehad. Volgens Spaanse media heeft Koeman de 33-jarige Ballon d'Or-houder verteld dat hij geen privileges hoeft te verwachten. Niet lang daarna liet Messi via een fax van zijn advocaten weten dat hij wil vertrekken.

Ramón Planes, de technisch directeur van Barcelona, liet woensdag al weten dat de Spanjaarden zich hier niet zomaar bij neerleggen. Barcelona gaat er alles aan doen om Messi toch te overtuigen om te blijven en daar moet ook Koeman een rol in gaan spelen. De trainer wil volgens RAC1 zo snel mogelijk opnieuw om tafel met Messi, om hem duidelijk te maken dat hij de Argentijn als leider van zijn project wil hebben.

Koeman is volgens de berichtgeving niet de enige die op zoek is naar contact met Messi. Voorzitter Josep Maria Bartomeu zou ook hebben geprobeerd om met de sterspeler in gesprek te gaan, maar zonder succes. Messi gaf geen reactie en laat de zaak liever over aan zijn advocaten. TV3 claimt nu dat Bartomeu heeft aangegeven dat hij bereid is om op te stappen, als dat betekent dat Messi blijft.

Messi beschikt bij Barcelona over een contract dat nog een jaar doorloopt, maar daarin staat een clausule die een transfervrij vertrek mogelijk maakt. Deze clausule zorgt nu voor verwarring: Barcelona claimt dat de deadline voor deze afspraak al is verlopen, maar daar wil Messi niets van weten. Manchester City geldt als de belangrijkste kandidaat om de aanvaller binnen te halen.

'Dat Messi weggaat bij Barcelona is beter voor zowel Messi als Koeman'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.