Koeman op de koffie bij Berghuis: 'Hij is blij met wat hij ziet'

Reacties

Nog een maand en dan staan de eerste interlands weer voor de deur. Het kan haast niet anders of Steven Berghuis meldt zich dan weer bij Oranje. Ook bondscoach Ronald Koeman ziet dat de aanvoerder van Feyenoord in uitstekende vorm verkeert.

Koeman op de koffie bij Berghuis: 'Hij is blij met wat hij ziet'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Berghuis kwam in de eerste zes interlands van dit seizoen slechts twee keer in actie voor het Nederlands elftal en ontbrak vorig jaar zomer nog in de selectie voor de eindronde van de Nations League. Sinds de laatste wedstrijden van Oranje in november is de zestienvoudig international echter op dreef. Zo was hij in de eerste vijf competitieduels van 2020 al goed voor drie goals en vier assists.

Onlangs kreeg Berghuis ook bezoek van Koeman, al moeten daar volgens de Feyenoorder niet al te veel conclusies aan worden verbonden. 'Dat doet-ie volgens mij met iedereen. Hij is ook bij Ajax en PSV geweest', vertelde Berghuis tegen FOX Sports. 'We hebben even gesproken, over de komende interlands en hoe hij het ziet, over de jongens die geblesseerd zijn. Hij was blij met wat hij zag.'

Berghuis mee naar EK? 'Hij is op Ziyech na de beste van de Eredivisie'

Op basis van zijn statistieken kan Koeman eigenlijk niet om Berghuis heen. Die zijn met veertien goals en zeven assists in de Eredivisie immers beduidend beter dan die van concurrenten als Calvin Stengs (vijf goals en zeven assists voor AZ) en Mohammed Ihattaren (drie goals en vier assists) voor PSV, die in maart mogelijk ook voor het eerst wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Rendement
Berghuis is daar niet mee bezig, zegt hij zelf. 'Ik kijk daar niet echt naar. Mijn rendement is denk ik al drie jaar ontzettend hoog bij Feyenoord. We zullen wel zien, ik ben er in ieder geval klaar voor', stelt de 28-jarige linkspoot, die sinds het seizoen 2016/17 alleen Ajax-spelmaker Hakim Ziyech voor zich hoeft te dulden in het gecombineerde klassement van goals en assists in de Eredivisie.

Zondag kan Berghuis zich weer onderscheiden als Feyenoord op bezoek gaat bij PSV. Tijdens de ontmoeting in De Kuip scoorde hij nog drie keer. Toen speelde Ricardo Rodríguez nog niet in Eindhoven. Berghuis zal met hem meelopen als de Zwitserse back opkomt. 'Als het moet, dan moet dat', stelt de 28-jarige aanvaller, die weet dat de bondscoach dat net zo belangrijk vindt als al die goals en assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.