Internationals in ongekende winning mood naar Oranje

Reacties

Het overgrote deel van de eerste Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman heeft een ideale voorbereiding gedraaid op de interlands tegen Engeland en Portugal. Liefst 22 van de 25 internationals wonnen het afgelopen weekend met hun club.

Internationals in ongekende winning mood naar Oranje

De topvier van de Eredivisie levert de afvaardiging van die competitie en liet geen steek vallen. De negen spelers van AZ, Ajax, Feyenoord en PSV stonden allen aan de aftrap tijdens de overwinningen van hun ploegen. Guus Til, Justin Kluivert en Tonny Vilhena waren zelfs trefzeker.

Engeland is na Nederland het land dat de meeste spelers levert. In de Premier League kregen Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een basisplaats. Zij wonnen, in tegenstelling tot Davy Pröpper, die met Brighton & Hove Albion door Manchester United uit het FA Cup-toernooi werd geknikkerd. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank bij Crystal Palace.

Ook Italië levert opvallend veel internationals. Hans Hateboer (geen speelminuten) en Marten de Roon (een kwartier ingevallen) kenden een ontspannend weekend door de 0-5 zege van Atalanta Bergamo op Hellas Verona, terwijl ook Kevin Strootman als invaller zegevierde. Dat ging niet op voor Stefan de Vrij, die als basisspeler niet kon voorkomen dat Lazio met 1-1 gelijkspeelde tegen Bologna.

Er zijn twee spelers die zullen blaken van het zelfvertrouwen bij Oranje. Bas Dost was weer eens extreem belangrijk voor Sporting Lissabon, ditmaal met een goal én een fraaie assist. Memphis Depay werd de held van Olympique Lyon door in de slotfase Olympique Marseille te vellen met een vernuftige kopbal. Kenny Tete bleef de hele wedstrijd op de bank bij Lyon.

Drie andere internationals konden geen heldenrol vertolken. Quincy Promes keek toe hoe Spartak Moskou drie punten pakte, evenals Jasper Cillessen bij Barcelona. Ryan Babel heeft van alle internationals het zuurste weekend achter de rug: de Besiktas-aanvaller speelde weliswaar de hele wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir, maar zijn ploeg verloor door een doelpunt van landgenoot Eljero Elia, die niet is geselecteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.