Koeman neemt Berghuis op in definitieve selectie Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de interlands die Oranje in maart speelt. Steven Berghuis maakt zijn rentree bij het Nederlands elftal.

Koeman neemt Berghuis op in definitieve selectie Oranje

Berghuis kan tegen Wit-Rusland zijn vijftiende interland spelen voor Oranje, hij kwam op 4 juni 2018 voor het laatst in actie tegen Italië (1-1). Berghuis scoorde nog niet in het shirt van het Nederlands elftal. In de vorige interlandperiode ontbrak hij ten faveure van Javairô Dilrosun (Hertha BSC) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), maar dat duo kampt de laatste maanden met blessures.

Afvallers
Vorige week dinsdag maakte Koeman al bekend dat hij niet van plan was om veel te sleutelen aan zijn ploeg ten opzichte van de vorige periode. Daarin stelde het Nederlands elftal een plek in de finaleronde van de Nations League veilig. Ten opzichte van de voorselectie zijn Kenneth Vermeer, Terence Kongolo, Daryl Janmaat, Ruud Vormer en Wout Weghorst afgevallen.

AZ-keeper Marco Bizot is de enige speler in de voorselectie zonder speelminuten in Oranje. De bij Ajax opgeleide keeper debuteerde een jaar geleden bij de selectie van het Nederlands elftal, maar kwam nog niet in actie. Jasper Cillessen en Jeroen Zoet zijn de andere keepers in de definitieve selectie. 

Oranje werkt vanaf maandag 18 maart toe naar de thuisduels met Wit-Rusland (21 maart in De Kuip) en Duitsland (24 maart in de Johan Cruijff Arena). Beide duels staan in het teken van de EK-kwalificatie. Nederland hoopt zich na het mislopen van het EK 2016 en het WK 2018 eindelijk weer eens te plaatsen voor een groot toernooi.

De selectie van Oranje per linie

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla).

'Koeman is de bondscoach van de logica en daarmee de beste coach voor Oranje'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.