Koeman moet vrezen voor baan na verlies tegen Arsenal

Reacties

De gifbeker voor Ronald Koeman is nog niet leeg. Zondag gaf routinier Wayne Rooney de aanzet voor een opsteker, maar uiteindelijk bleek Arsenal op Goodison Park veel te sterk: 2-5. Daardoor is de druk op Koeman weer groter geworden.

Koeman moet vrezen voor baan na verlies tegen Arsenal

In aanloop naar het competitieduel van zondag had Koeman slechts twee van de twaalf officiële duels gewonnen, waardoor in de Britse media de messen al geslepen waren. Midweeks werd nog van Olympique Lyon verloren in de Europa League, het toernooi waarin Arsenal met een B-ploeg won op bezoek bij Rode Ster Belgrado (0-1).

In de beginfase wees niets op herstel van Everton, dat met Davy Klaassen en Cuco Martina op de bank begon. Laatstgenoemde moest toezien hoe jongeling Jonjoe Kenny op zijn plek mocht beginnen. In de eerste tien minuten mocht het thuispubliek blij zijn dat er nog geen achterstand op het scorebord stond. Aaron Ramsey schoot in kansrijke positie nipt naast, terwijl Alexandre Lacazette twee kansen onbenut liet. Bij de laatste was de redding van doelman Jordan Pickford fraai.

Rooney
De openingsgoal van Everton kwam door de eenzijdige beginfase uit de lucht vallen. Idrissa Gueye ontfutselde Granit Xhaka in de opbouw van Arsenal de bal en kon Rooney in stelling brengen. De ervaren Engelsman schoot vervolgens op schitterende wijze de bal in de bovenhoek. De donderdag nog gespaarde routinier werd daarmee de meest scorende speler in de Premier League ooit tegen Arsenal (twaalf treffers).

Op 19 oktober 2002 maakte Rooney als zestienjarige zijn eerste Premier League-goal ooit. Vijftien jaar later was hij weer trefzeker, maar tot een zege leidde het niet.
Op 19 oktober 2002 maakte Rooney als zestienjarige zijn eerste Premier League-goal ooit. Vijftien jaar later was hij weer trefzeker, maar tot een zege leidde het niet.

Even leek Arsenal geschrokken, maar al snel namen de Londenaren het heft weer in handen. Kort na een redding van Pickford bij een vrije trap van Alexis Sánchez was het wel raak voor The Gunners. De van Sunderland overgekomen doelman moest lossen bij een schot van Xhaka en zag verdediger Nacho Monreal in de rebound voor de gelijkmaker tekenen: 1-1. De laatste kans voor rust was voor Sánchez, maar weer stond Pickford op zijn post. De goalie ging de rust in met liefst acht reddingen achter zijn naam.

Kort na rust moest Koeman een volgende teleurstelling incasseren. Na een handige voorzet van Sánchez kopte Mesut Özil raak. Na de zeldzame kopgoal van de Duitser ging de thuisploeg vol overgave op zoek naar de gelijkmaker, maar ontbrak het regelmatig aan brille. De tweede gele kaart voor Gueye haalde bovendien de angel uit het slotoffensief, waardoor de volgende nederlaag voor Koeman al bijna niet meer te voorkomen was.

Dat laatste was zeker zo toen Lacazette het duel in het slot gooide met de 1-3. Ramsey gooide in de slotfase zelfs nog wat extra zout in de wond van het Everton-tiental. De 2-4 van Oumar Niasse, na een kolderiek misverstand tussen doelman Petr Cech en Montreal, werd al niet meer gezien door alle Everton-fans. Daardoor bleef hen zelfs de laatste goal bespaard. Sánchez vergrootte het Everton-leed met een tegendraadse knal, waarna er direct werd afgefloten.

De al hevig onder druk staande Koeman bezet met Everton de teleurstellende achttiende plek, een stek die aan het einde van de rit degradatie zou betekenen. Arsenal is vijfde. In het geval van Koeman is het vooral de vraag of de clubleiding hem de tijd geeft zijn club uit de crisis te loodsen. Het programma is wat dat betreft lastig, in de komende drie duels wachten uitwedstrijden tegen Chelsea (League Cup), Leicester City (Premier League) en opnieuw Lyon (Europa League).

De 1-0 van Rooney.

De 1-1 van Monreal.

De 1-2 van Özil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.