Van Gaal opent voetbalmuseum, Podolski lanceert nieuwe loopbaan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal opent voetbalmuseum, Podolski lanceert nieuwe loopbaan

Louis van Gaal en zijn echtgenote Truus openen volgende week een heus voetbalmuseum in Mierlo, in Brabant. De collectie bestaat uit onder meer de verzameling van Jos Lenssen, die meer dan een halve eeuw spendeerde aan het bijeenbrengen van shirts, schoenen en andere bijzonderheden uit de voetballerij. Van Gaal is niet de enige prominente verschijning: ook Hans van Breukelen zal volgens het Algemeen Dagblad acte de présence geven in Mierlo.

'Nick zoekt altijd een beetje de grens op'
• Tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht (3-3) kregen trainer Robin Pronk en spits Nick Venema het een paar keer met elkaar aan de stok. Na afloop legde Pronk uit dat het niet zoveel om het lijf had. 'Dat is Nick, dat is Nick ten voeten uit. Dat zag je aan het einde ook nog. Het is aan de ene kant zijn kracht, maar op een gegeven moment moet het klaar zijn. Het is ook mijn taak om aan te geven waar die grens ligt. We zijn toch jonge jongens aan het opvoeden', aldus Pronk bij FOX Sports.

Lukas Podolski heeft nog geen punt gezet achter zijn carrière, maar denkt wel alvast na over wat hij na de voetballerij wil gaan doen. De 33-jarige aanvaller speelt tegenwoordig in Japan bij Vissel Kobe en beproeft zijn geluk daar in het sumoworstelen. Misschien eerst wat kilo's erbij, Lukas?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik kan koken en ben een sfeermaker, dus de bondscoach mag bellen'
• Almere City FC won maandagavond met 3-0 van FC Oss, waarbij doelman Agil Etemadi een strafschop stopte. Bondscoach Ronald Koeman was er ook, om zijn zoon Ronald junior aan het werk te zien bij tegenstander FC Oss. Voor Etemadi was dat nieuws een mooie opsteker. 'Ik heb nog geen keuze gemaakt tussen Iran en Nederland, dus ik sta er wel voor open', lachte hij na afloop bij FOX Sports.

• Naast een neus voor doelpunten heeft Robert Lewandowski nog meer te bieden. De spits liet in de warming-up voor de interland tegen Letland zijn technische kwaliteiten zien. Natuurlijk gaan onze gedachten meteen uit naar de beroemde warming-up van Diego Maradona in 1989, voor aanvang van de halve finale tussen Napoli en Bayern München in het UEFA Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij heeft zich echt helemaal bewezen in de Schotse competitie'
• Alfredo Morelos scoort erop los bij Rangers FC en voert de topscorerslijst in Schotland aan met zeventien goals. Michael Mols ziet het van afstand met gemengde gevoelens aan, zegt hij in de Daily Record. Hij gunt zijn oude club Rangers en de 22-jarige Morelos natuurlijk het beste, maar een paar jaar geleden had Mols de Colombiaan zélf op de korrel voor FC Utrecht toen Morelos nog uitkwam voor HJK Helsinki.

'Wij konden hem alleen niet betalen', blikt Mols, die scout voor de club uit de Domstad, terug. 'En we twijfelden of hij de stap omhoog aan zou kunnen. Maar als je ziet wat Rangers voor hem heeft betaald en hoe goed hij het nu doet, is hij echt een koopje gebleken', aldus Mols.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.