Koeman laat verrassingen achterwege in basiself Oranje

Reacties

Denzel Dumfries staat donderdagavond in de basis bij het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. De rechtsback van PSV krijgt zijn plaats achterin terug, nadat hij die in de laatste interland af moest staan aan Kenny Tete.

Koeman laat verrassingen achterwege in basiself Oranje

Woensdag gaf bondscoach Ronald Koeman al aan dat hij in vergelijking met de vorige interlands niet veel wijzigingen aan zou brengen. Op de rentree van Dumfries na is dat ook het geval: achterin beginnen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Daley Blind zoals verwacht aan het duel.

Op het middenveld houdt Koeman tegen of Wit-Russen het trio intact dat hij ook in de voorgaande drie interlands koos: Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. In de voorste linie mogen Steven Bergwijn, Memphis Depay en Ryan Babel aantreden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oranje begon de laatste twee kwalificatiecampagnes met een tegenvaller. Richting het WK 2018 startte Nederland met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden en in aanloop naar het EK 2016 liep de ploeg uit bij Tsjechië meteen averij op met een 2-1 nederlaag.

Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Blind; De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.

'Aan de bank zie je dat de status van spelers Oranje groeiende is'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.