Koeman kondigt 'iets defensiever' Barcelona aan

Reacties

De supporters van Barcelona konden zaterdagavond in de oefenwedstrijd tegen Gimnàstic Tarragona voor het eerst zien wat Ronald Koeman ongeveer van plan is met de Spaanse grootmacht. De coach kondigde na afloop aan dat de ploeg er wat defensiever uit kan gaan zien dan voorheen.

Koeman kondigt 'iets defensiever' Barcelona aan
© Pro Shots

Barcelona begon in het eerste oefenduel in een 4-2-3-1-systeem, met accenten die lijken op zijn speelwijze met Oranje. Koeman is duidelijk niet van plan om de aanvallende stijl van zijn voorganger Quique Setién te kopiëren. 'Het kan iets anders zijn en iets defensiever dan wat we in de afgelopen jaren hebben gezien', zei Koeman tegen Barça TV. 'Maar het doel is altijd om de bal snel rond te laten gaan, de bal in het bezit te houden en om ruimtes te vinden tussen de linies, achter de achterste middenvelders van de tegenstander.'

Koeman was tevreden over wat zijn spelers, die allemaal maximaal 45 minuten speelden, lieten zien in de 3-1 overwinning op Gimnàstic. 'Er zijn altijd dingen die we kunnen verbeteren, maar we zijn pas twee weken bezig en hebben nog twee weken te gaan voor de start van het seizoen', aldus Koeman. De eerste competitiewedstrijd van Barcelona is op zondag 27 september, thuis tegen Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.