Koeman keert definitief terug als bondscoach van het Nederlands elftal

Reacties

Ronald Koeman keert terug als bondscoach van het Nederlands elftal. De eerder dit seizoen bij Barcelona ontslagen trainer is per 1 januari 2023 de opvolger van Louis van Gaal, die na het WK in Qatar afzwaait. Het contract heeft een looptijd tot medio 2026.

Koeman keert definitief terug als bondscoach van het Nederlands elftal
© Pro Shots

Dat betekent dat Koeman aan de vooravond van een tweede ambtstermijn bij Oranje staat. Onlangs lekte al uit dat de 59-jarige oefenmeester met de KNVB in gesprek was over een terugkeer. Tijdens zijn eerste periode als bondscoach, van februari 2018 tot augustus 2020, rehabiliteerde het Nederlands elftal zich na een donkere periode. Oranje liep voor de komst van Koeman zowel het EK 2016 als het WK 2018 mis.

Onder Koeman schopte Oranje het tot de finale van de Nations League en plaatste het zich voor het afgelopen EK, maar dat toernooi ging aan de neus van de bondscoach voorbij. Een clausule in zijn contract maakte het mogelijk om de overstap te maken naar zijn droomclub Barcelona, een kans die Koeman naar eigen zeggen niet kon laten liggen.

De Boer en Van Gaal
De KNVB koos voor Frank de Boer als opvolger van Koeman, maar de ex-international moest na een teleurstellend verlopen EK wijken voor Van Gaal. Die leidde Oranje in zijn derde termijn als bondscoach naar het WK in Qatar. Dat wordt de laatste klus voor de zeventigjarige Amsterdammer, die zondag onthulde te lijden aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Van Gaal had eerder al aangegeven niet verder te gaan na het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.