Koeman kan in Copa del Rey-finale revanche nemen op Athletic

Reacties

Barcelona moet het in de finale om de Copa del Rey opnemen tegen Athletic de Bilbao. De Basken rekenden donderdag na verlenging af met Levante.

Koeman kan in Copa del Rey-finale revanche nemen op Athletic
© Pro Shots
Levante
Levante
nv
1 - 2
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Barcelona-trainer Ronald Koeman kon na de ultieme ontsnapping tegen Sevilla in alle rust afwachten hoe de andere halve finale zou aflopen en welke club het laatste obstakel zou worden in zijn jacht op de eerste hoofdprijs als trainer in Catalaanse dienst.

Zou het erkend cupfighter Athletic de Bilbao – 38 keer finalist - worden of groentje Levante, dat in haar historie nog nooit de finale van het Spaanse bekertoernooi had bereikt? Het werd een lange avond voor Koeman.

Levante had met het 1-1 gelijkspel van de eerste ontmoeting in San Mamés een klein streepje voor. Dat voordeel was na een half uur verdwenen. Marti Roger had de thuisploeg na ruim een kwartier nog wel op voorsprong gezet, maar in de dertigste minuut kwam de 1-1 op het scorebord. Na een overtreding van Oscar Duarte en de bevestiging van de VAR had Raúl Garcia vanaf de strafschopstip de stand gelijk getrokken.

Athletic de Bilbao maakte in de tweede helft de meeste aanspraak op tweede treffer, maar slaagde er niet in Levante in de reguliere speeltijd op de knieën te krijgen. In de noodzakelijke verlenging kreeg de slijtageslag met een gelukkige treffer een Baskische winnaar. Alejandro Berenguer werd met een van richting veranderd schot de matchwinner

Voor Barcelona biedt de finale in april daardoor ook een kans op revanche. De Catalanen hebben nog een appeltje te schillen met Athletic. De Basken hadden Koeman en co in januari van de eerste prijs van het seizoen afgehouden. Na een late gelijkmaker werd in de verlenging de Supercopa de España voor de neus van de Catalanen weggekaapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.