Koeman kan geluk niet op na droomdebuut: 'Vorige week klaagde ik een beetje'

Reacties

Ronald Koeman kon zijn geluk logischerwijs niet op nadat hij zijn debuut als Barcelona-coach had beleefd met een 4-0 overwinning. Een score die al bij rust op het scorebord stond. Extra complimenten gingen uit naar Ansu Fati, die met twee goals zeer bepalend was.

Koeman kan geluk niet op na droomdebuut: 'Vorige week klaagde ik een beetje'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Villarreal
Villarreal

'Een geweldige eerste helft. Veel beweging, veel druk, goede passes', zo zei Koeman op de persconferentie na afloop van Barcelona - Villarreal. Extra blij was de voormalig Oranje-bondscoach over de prestatie van Fati. Hij maakte de eerste twee goals van de wedstrijd, waarna een overtreding op het zeventienjarige toptalent Lionel Messi in staat stelde om vanaf elf meter te scoren. En dat terwijl Koeman in de voorbereiding juist nog kritisch op de jongeling was.

'Ik klaagde vorige week een beetje tegen hem dat ik in de voorbereiding niet zijn beste spel had gezien. Hij is pas zeventien jaar gaat een geweldige toekomst tegemoet, maar hij moet nog wel dingen verbeteren. Soms mist hij de concentratie. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Elche (de laatste voor aanvang van de competite, red.) was hij gewoon niet goed. Maar vandaag was hij geweldig. Zijn diepgang was ongekend en we profiteerden van zijn kwaliteiten', zag Koeman hoe zijn pupil direct een antwoord gaf op de kritieken in de voorbereiding. 

Ook ging Koeman in het op het 4-2-3-1-systeem dat hij zijn ploeg liet spelen met Messi als valse spits en Fati en Antoine Griezmann aan de buitenkanten. 'We hebben de spelers om dit systeem te spelen. Het enige wat vandaag niet klopte, is dat we in de tweede helft te veel ballen verloren en trager gingen spelen, maar dat is normaal bij de eerste wedstrijd van het seizoen. We moeten fysiek nog sterker worden.'

Koeman kreeg ook een vraag over de rol van Griezmann aan de buitenkant en of hij nog een nummer 9 wil aantrekken. 'Hij trekt van buiten naar binnen in onze manier van spelen. Hij is geen typische rechtsbuiten. Ik ben heel blij met zijn werk en zijn optreden. Hij scoorde niet, maar het maakt me niet uit wie er scoort', zei de Nederlander over Griezmann. Over het aantrekken van een échte nummer 9? 'Ook al spelen we niet met een diepe spits. Het is altijd goed om er eentje achter de hand te hebben voor als we eens anders willen spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.