'Koeman is door speciale Barça-clausule nog niet van Xavi-geruchten af'

Reacties

Xavi is bereid zijn contract bij Al-Sadd te verlengen. Dat melden Spaanse media, nadat eerder deze week nog geruchten opdoken dat de oud-speler van Barcelona zou vertrekken uit Qatar.

'Koeman is door speciale Barça-clausule nog niet van Xavi-geruchten af'
© Pro Shots

Maandag was de algehele tendens in Spanje nog dat Xavi zijn aflopende contract bij Al-Sadd niet zou verlengen. Het leidde tot speculaties over een op handen zijnde terugkeer van de 41-jarige trainer naar Barça, waar Ronald Koeman als hoofdcoach nog een contract heeft tot medio 2022.

Die speculaties kunnen nu de prullenbak in, want alles wijst erop dat Xavi voorlopig nog in Qatar blijft werken. Volgens AS tekent de voormalige tiqui-taca-koning deze week bij tot medio 2023. Al-Sadd drong aan op een tweejarig contract, zodat Xavi eind 2022 als ambassadeur voor het WK kan fungeren.

Xavi zelf zou hebben ingezet op een éénjarig contract, mogelijk omdat hij hoopt volgend jaar terug te keren in Camp Nou. Een speciale Barça-clausule zou nu mogelijk maken dat de 133-voudig international op elk gewenst moment kan vertrekken, als zijn oude liefde bij hem aanklopt.

Xavi is sinds 2019 trainer van Al-Sadd, nadat hij zijn loopbaan dat jaar beëindigde bij de Qatarese club. Dit seizoen werd de viervoudig Champions League-winnaar ongeslagen kampioen van Qatar. Ook won Xavi, tussen 1998 en 2015 speler van Barcelona, al diverse bekertoernooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.