Koeman hekelt arbitrage na nieuwe dreun: 'In dit land krijg je rood om niks'

Reacties

Barcelona en trainer Ronald Koeman kregen donderdagavond een nieuwe tik op de kin, maar desondanks probeerde de Nederlandse oefenmeester na afloop de positieve kanten te belichten.

Koeman hekelt arbitrage na nieuwe dreun: 'In dit land krijg je rood om niks'
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Het was wederom een dramatische avond voor Koeman, die toch al zwaar onder druk staat. Dat zal na de 0-0 bij Cádiz niet minder worden. Toch sprak hij na afloop: 'Ik denk dat het team het over het algemeen goed deed. We hadden balbezit, het was weliswaar lastig om kansen te creeëren, maar we hadden het betere van het spel. Ik kan totaal niet klagen over de instelling van mijn spelers. We hebben er alles aan gedaan, maar als je niet scoort, dan kun je niet winnen', klonk het, haast Cruijffiaans.

Koeman haalde wel hard uit naar de arbitrage. Niet alleen de trainer zelf, maar ook Frenkie de Jong kreeg in de slotfase rood. 'De tweede gele kaart van Frenkie maakte het moeilijk voor ons. In dit land word je blijkbaar weggestuurd voor niets...', zo sprak hij, vooral doelend op zijn eigen rode kaart. 'Iedereen zag dat er twee ballen in het spel waren, behalve de scheids. Dat zegt genoeg. Ik zei alleen maar tegen de vierde man dat er twee ballen in het veld waren, maar zoals ik zei: hier word je om niks weggestuurd.'

Koeman ziet lichtpuntje na nieuwe dreun voor Barcelona

Hoe de toekomst van Koeman er nu uit ziet? Hoewel voorzitter Joan Laporta eerder nog zei dat Cádiz-uit niet per se een finale was voor de Nederlander, zal de druk toenemen. 'We hadden een zege nodig, dat verdiende het team ook, maar helaas is dat vandaag niet gelukt. Hopelijk zondag', aldus Koeman. 'Nogmaals: over de instelling van de jongens kan ik niet klagen. Ik snap dat je altijd prijzen moet winnen, maar je moet ook realistisch zijn... Ik heb de president gesproken in het hotel. En als er iemand van de club met me wil praten, dan kan dat de komende dagen', zo sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.