Koeman: 'Heb bij Messi nooit gehad dat ik dacht: Hij wil iets anders'

Reacties

Lionel Messi draait, Barcelona straalt. Het zou een korte samenvatting kunnen zijn van de huidige situatie bij Barcelona, dat zaterdag ten koste van Athletic de Bilbao de Copa del Rey won. Dat was de eerste prijs voor Ronald Koeman als Barcelona-trainer. We spraken met hem onder meer over de impact van Messi.

Koeman: 'Heb bij Messi nooit gehad dat ik dacht: Hij wil iets anders'
© Pro Shots

Het was in de aanloop naar dit seizoen en in de eerste maanden van het nieuwe voetbaljaar lang onrustig rond Messi. Hij had problemen met de inmiddels opgestapte president Josep Maria Bartomeu en een vertrek dreigde. De onvrede is verdwenen en de lach is terug bij de linkspoot.

'Sinds ik hier trainer werd, heb ik altijd goed contact gehad met Messi en steeds uitgelegd hoe we bepaalde dingen zagen, hoe we het wílden zien en op welke manier we van plan waren te gaan voetballen', zegt Koeman over de samenwerking met de 33-jarige sterspeler. 'We spraken over de club, het team en de veranderingen die we wilden doorvoeren. Messi is er vanaf het eerste moment in meegegaan.'

Koeman gaat verder: 'Ik heb nóóit een moment gehad dat ik dacht: Hij wil iets anders. Ik denk dat de ommekeer voor Messi zelf is geweest dat hij steeds meer is gaan inzien dat met jonge talentvolle spelers heel veel valt te winnen.' De coach doelt op onder anderen Pedri, de achttienjarige Spanjaard die een stormachtige ontwikkeling doormaakt. De van Las Palmas overgekomen aanvallende middenvelder heeft in zijn eerste seizoen in Camp Nou al een basisplaats veroverd en heeft binnen de lijnen een goede klik met Messi.

Koeman merkt dat de betere resultaten ook invloed hebben op het gemoed van Messi. 'Hij ís natuurlijk een winnaar; ieder spelletje, iedere training, bij alles wat-ie doet wíl hij winnen. Lukt dat niet, dan is hij niet te genieten. Naarmate we meer begonnen te winnen en beter gingen spelen, zag je dat hij steeds lekkerder in zijn vel kwam te zitten', aldus de coach.

Lees op VI PRO of in de nieuwe VI het volledige interview met Ronald Koeman over de weg naar succes met Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.