Koeman hakt knoop door: Reijnders en Blind vallen af bij Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft de 23 namen bekendgemaakt die met het Nederlands elftal de finaleronde van de Nations League ingaan. Daley Blind en Tijjani Reijnders hebben de schifting niet overleefd. Zij staan wel standby voor als er een speler wegvalt.

Koeman hakt knoop door: Reijnders en Blind vallen af bij Oranje
© Pro Shots

De 23 spelers die bij Oranje zijn geselecteerd voor het duel met Kroatië zijn: Nathan Aké (Manchester City), Steven Bergwijn (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (SC Freiburg), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Noa Lang (Club Brugge), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Andries Noppert (sc Heerenveen), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Joey Veerman (PSV), Wout Weghorst (Manchester United), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).

'Omdat het aan het einde van het seizoen lastig is spelers last minute op te roepen, blijven Blind en Reijnders tot en met de wedstrijd tegen Kroatië bij de groep', laat de KNVB weten. 'In geval van (een) ernstige blessure(s) of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA, namelijk nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd.'

Naast Blind en Reijnders is ook Memphis Depay afgevallen ten opzichte van de vorige selectie van Koeman. De aanvaller is nog niet fit genoeg om in actie te komen en meldde zich daardoor af.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 14 juni om 20.45 uur de halve finale van de Nations League in de Kuip. De andere halve finale wordt gespeeld door Spanje en Italië. De finale volgt op zondag 18 juni, eveneens in Rotterdam. Daar wordt vanaf 20.45 uur uitgemaakt wie de winnaar is van de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.