Koeman haalt Elia en Vormer bij Nederlands elftal

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft Eljero Elia en Ruud Vormer opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). Ook Terence Kongolo maakt deel uit van de 25-koppige selectie van het Nederlands elftal.

Koeman haalt Elia en Vormer bij Nederlands elftal

Voor Vormer is het de eerste keer dat hij een oproep ontvangt voor Oranje. De dertigjarige middenvelder maakte dit seizoen indruk bij Club Brugge, waarmee de voormalig speler van AZ, Roda JC Kerkrade en Feyenoord kampioen van België werd. Vormer had met dertien goals en achttien assists een groot aandeel in de titel en werd al verkozen tot Belgisch Speler van het Jaar.

Vormer is een oude bekende van Koeman. Het duo werkte twee seizoenen samen bij Feyenoord. De Rotterdammers namen de middenvelder in 2012 over van Roda JC Kerkrade, maar in De Kuip werd de Noord-Hollander ondanks 53 officiële optredens nooit een vaste waarde. In 2014, toen Koeman al was vertrokken naar Southampton, vervolgde Vormer zijn loopbaan in Brugge. 

Ten opzichte van de eerste Oranje-selectie van Koeman zijn behalve Elia en Kongolo ook Segio Padt, Daryl Janmaat en Daley Blind nieuwe gezichten. Doelman Marco Bizot (AZ), middenvelder Guus Til (AZ) en Ajax-aanvaller Justin Kluivert overleefden de schifting ten opzichte van de voorselectie niet. PSV-aanvallers Steven Bergwijn en Luuk de Jong meldden zich af met een blessure.

Ten opzichte van de eerste twee interlands onder Koeman tegen Engeland (0-1) en Portugal (3-0) zijn ook Kenny Tete (Olympique Lyon) en Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace) niet geselecteerd. Sporting Lissabon-topschutter Bas Dost ontbreekt uiteraard nadat hij onlangs bekendmaakte te stoppen als international. Ook Fenerbahçe-spits Vincent Janssen, hersteld van een blessure, is er niet bij.

Voor de veertien spelers voor wie het seizoen er al op zit, staat vanaf zondag een driedaagse trainingsstage gepland in Zeist. De overige internationals die een uitnodiging van Koeman kregen, melden zich volgende week zaterdag (26 mei). Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum komen die dag in actie met Liverpool in de Champions League-finale tegen Real Madrid en zullen later aansluiten. 

De 25-koppige selectie van het Nederlands elftal

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Virgil van Dijk (Liverpool), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Daryl Janmaat (Watford), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (AS Roma), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (AZ)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.