Koeman geniet van Barça-talenten en voorspelt Spanje gouden toekomst

Reacties

Ronald Koeman geniet dit WK van de Spaanse supertalenten met wie hij bij Barcelona samen heeft gewerkt. In een uitgebreid interview met Marca vergelijkt hij Pedri met Andrés Iniesta en is hij eveneens lovend over Gavi. Ook spreekt de toekomstige Oranje-coach zich uit over Frenkie de Jong.

Koeman geniet van Barça-talenten en voorspelt Spanje gouden toekomst
© Pro Shots
Marokko
Marokko
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

Koeman was degene die de talenten op jonge leeftijd liet debuteren bij hun club. 'In mijn tijd bij Barcelona waren er heel goede jonge spelers, ze verrasten me. Pedri was 17 en Gavi was 16. Beiden toonden ze hoeveel talent ze hadden. In mijn geval was het ook niet bijzonder om ze te laten debuteren. Ze lieten in een korte tijd zien in het team te horen en daarom gaf ik ze steeds meer mogelijkheden.'

Het tweetal speelt op dit moment een belangrijke voor Spanje op het WK. Koeman verwacht dat met name Pedri heel ver kan komen. De 59-jarige oefenmeester ziet de middenvelder een carrière à la Iniesta hebben. 'Hij speelt op zijn negentiende al op dit niveau. Over een tijdje zal hij een meer ervaren speler zijn en kan hij een van de beste middenvelders ter wereld worden.' Vorige maand ontmoette Pedri zijn grote idool Iniesta al.

Koeman omschrijft Gavi als een 'agressievere speler'. 'Maar dat is ook een van zijn kwaliteiten als speler. Ik hoop dat hij zich blijft verbeteren en meer wedstrijden op hoog niveau gaat spelen. Spanje heeft met deze jonge spelers een grote toekomst voor zich', sprak de Nederlander zich lovend uit. De Spanjaarden spelen dinsdag in de achtste finale tegen Marokko.

Koeman had in zijn tijd als Barça-coach natuurlijk ook Frenkie de Jong onder zijn hoede. Ook hij ziet dat de 25-jarige middenvelder nog niet in zijn spel komt op dit WK. 'Hij weet ook dat hij zich moet verbeteren. Het is een sleutelspeler in de selectie en tegen de sterke tegenstanders gaan we de Frenkie zien die we kennen.' De Jong en het Nederlands elftal voetballen vrijdag hun kwartfinale tegen Argentinië.

Di 6 dec. 2022

Vr 9 dec. 2022

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.