Koeman en Van Dijk negeren veelvraten Messi én Ronaldo

Reacties

Luka Modric werd maandagavond in Londen gekroond tot The Best FIFA Men's Player, maar de Kroaat was niet de favoriet van Oranje-bondscoach Ronald Koeman en zijn aanvoerder Virgil van Dijk.

Koeman en Van Dijk negeren veelvraten Messi én Ronaldo

De bondscoaches en captains van de bij de FIFA aangesloten landen mochten in de verkiezing een topdrie maken van drie spelers uit een al eerder samengestelde shortlist. Koeman zette de Belg Kevin De Bruyne op één. In de ogen van de Nederlandse bondscoach is de middenvelder van Manchester City op dit moment de beste speler van de wereld. Van Dijk koos voor Mohamed Salah, zijn ploeggenoot bij Liverpool.

De topdrie van Koeman wordt compleet gemaakt door Antoine Griezmann en Modric. Opvallend genoeg passeert de oefenmeester dus zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo, de alleenheersers van de afgelopen tien jaar als het om de belangrijkste individuele prijzen gaat. Ook Van Dijk heeft Messi en Ronaldo niet in zijn topdrie staan. De Bruyne staat bij Van Dijk op twee, Kylian Mbappé op drie.

Messi geeft Ronaldo wél punten
Messi en Ronaldo zijn de aanvoerders van de Argentijnse en Portugese ploeg en mochten daarom zelf ook stemmen. Messi kreeg met Modric zijn gewenste winnaar en heeft Mbappé op de tweede plek staan. Ronaldo verdient in de ogen van Messi het brons. Ronaldo zelf heeft Messi niet in zijn topdrie opgenomen: de Portugees koos voor Raphaël Varane, Modric en Griezmann.

Winnaar Modric kon zich wel vinden in het stembiljet van Ronaldo, zijn oude ploeggenoot bij Real Madrid. Als aanvoerder van Kroatië koos ook Modric voor Varane als de beste speler van dit moment. Ronaldo staat op zijn lijstje tweede en Griezmann derde.

Bij het samenstellen van de shortlist werd door de FIFA gekeken naar de prestaties tussen 3 juli 2017 en 15 juli 2018, de dag van de WK-finale. De uitslag van vanavond kwam via stemmen van aanvoerders en bondscoaches én stemmen van fans en media tot stand.

Alle stemmen van de aanvoerders, bondscoaches en vertegenwoordigers van de media zijn hier terug te vinden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.