Koeman en Guardiola grappen over samenwerking

Reacties

De band tussen Ronald Koeman (60) en Pep Guardiola (52) is onverwoestbaar. Dat bleek maar weer eens toen de twee elkaar weer zagen in Barcelona.

Koeman en Guardiola grappen over samenwerking
© NOS
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tijdens een golf- en padeltoernooi dat de huidige bondscoach van Oranje organiseert in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation was de coach van Manchester City te gast.

Koeman en Guardiola leerden elkaar kennen in hun tijd bij Barcelona, waar ze deel uitmaakten van het Dream Team dat onder hun grote inspiratiebron Johan Cruijff in 1992 de Europa Cup I won. 'Zonder Cruijff was ik hier niet', vertelde Guardiola nog maar eens aan de NOS, dat de twee voormalige Barcelona-trainers voor de camera trok.

In het interview bleek hoe goed de verstandhouding nog altijd is. 'Hij was mijn broer', aldus Guardiola over Koeman. 'Ik heb veel van hem geleerd.' Al grappend filosofeerden de twee coaches met een toch al rijk cv over een samenwerking. 'Ik dan als assistent, want hij moet werken', zo stelde Guardiola zich met een glimlach bescheiden op. Koeman wilde daar niets van weten. 'No, you are the best.'

Koeman en Guardiola tijdens de training met Barcelona.
© Pro Shots
Koeman en Guardiola tijdens de training met Barcelona.

Lees hier meer over de bijzondere band tussen Koeman en Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.