Koeman doet mee aan Nederlandse traditie en krijgt fraai compliment

Reacties

Met het winnen van de Copa del Rey met Barcelona zette Ronald Koeman een trend voort. Alle Nederlandse trainers in dienst van de Catalanen veroverden minimaal één prijs.

Koeman doet mee aan Nederlandse traditie en krijgt fraai compliment
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Rinus Michels luidde de traditie in door in 1973/74 de landstitel te veroveren met Barcelona, met Johan Cruijff als uitblinker. Laatstgenoemde is nog altijd de succesvolste Nederlandse trainer van de Blaugranas met liefst elf prijzen. Alleen Pep Guardiola (veertien trofeeën) veroverde er ooit meer.

Zo succesvol als Cruijff waren Louis van Gaal en Frank Rijkaard niet, maar ook zij hielden zilverwerk over aan hun periode in de dug-out van Barcelona. Rijkaard maakte op overtuigende wijze een einde aan een matig tijdperk door in 2005 de landstitel te pakken en in 2006 de dubbel landstitel en Champions League. Van Gaal kon in Europees opzicht niet imponeren, maar gidste Barcelona in zijn eerste twee seizoenen wel naar de landstitel.

Zaterdagavond kreeg Koeman overigens een fraai compliment van voormalig Barcelona-speler en Match of the Day-presentator Gary Lineker. 'Een eerste trofee voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona, met het winnen van de Copa del Rey. Wat een fantastisch werk verricht hij in wat een lastige periode is voor de club. Goed gespeeld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de Spaanse kranten wordt Koeman lof toegezwaaid. 'Wat Barcelona nu laat zien is geen mirakel, maar simpelweg het resultaat van goed werk. Als er al twijfel was: Koeman staat niet ter discussie', schrijft Sport bijvoorbeeld.

Prijzen Nederlandse Barcelona-trainers:

Johan Cruijff 11 4 x La Liga, 3 x Super Copa, Europa Cup 1, Europa Cup 2, Europese Super Cup, Copa del Rey
Frank Rijkaard 5 2 x La Liga, 2 x Super Copa, Champions League
Louis van Gaal 4 2 x La Liga, Copa del Rey, Europese Super Cup
Rinus Michels 2 La Liga, Copa del Rey
Ronald Koeman 1 Copa del Rey
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.