Koeman diep in de problemen na pijnlijke thuisnederlaag

Reacties

Ronald Koeman heeft met Everton opnieuw een flinke dreun geïncasseerd. The Toffees gingen in het eigen Goodison Park onderuit tegen Burnley: 0-1.

Koeman diep in de problemen na pijnlijke thuisnederlaag

En dat terwijl Koeman zo ontzettend toe was aan een goed resultaat. De ploeg van de Nederlandse manager is het seizoen namelijk dramatisch begonnen, zowel in de Premier League als in Europa. In de Europa League blameerde Everton zich donderdag door een 2-1 voorsprong uit handen te geven tegen het tiental van Apollon Limassol, de nummer acht van Cyprus.

Ten opzichte van die doordeweekse partij gooide Koeman zijn opstelling nog maar eens om. Het betekende een basisplaats voor Cuco Martina, Davy Klaassen bleef negentig minuten op de bank. Maar ook met vijf andere gezichten aan de aftrap liep het voor geen kant bij Everton. In de 21ste minuut sloeg het noodlot toe. De mee opgekomen linksback Stephen Ward legde af op Jeff Hendrick, die eenvoudig raak kon schieten: 0-1.

Everton stelde daar bitter weinig tegenover. Dominic Calvert-Lewin kreeg een mogelijkheid en de thuisploeg had een penalty kunnen krijgen na een handsbal van Matthew Lowton, maar kreeg die tot grote frustratie van Koeman niet. De formatie van de Nederlander heeft het hele seizoen al enorme moeite met scoren en dat lukte ook in de slotfase van het duel met Burnley niet.

De situatie van Koeman bij Everton wordt daardoor wel erg schrijnend. Na zeven Premier League-duels heeft Everton slechts vier keer gescoord en staan The Toffees met zeven punten op een treurige zestiende plaats. In de Europa League staat Everton laatste in Groep E met één punt uit twee wedstrijden.

Bij Burnley is de sfeer een stuk beter. De ploeg van manager Sean Dyche heeft nu al meer punten in uitduels verzameld dan in het hele afgelopen seizoen bij elkaar. The Clarets pakten acht punten in uitwedstrijden tegen Chelsesa, Tottenham Hotspur, Liverpool en Everton. Daar snoepten ze thuis nog eens vier punten bij, waardoor de club terug te vinden is op de zevende plaats van de Engelse ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.