Koeman denkt niet aan toppercomplex: 'De aanpak blijft hetzelfde'

Reacties

Het gaat voor Barcelona dit seizoen lang niet altijd goed in de belangrijke wedstrijden. Trainer Ronald Koeman gaat zijn aanpak richting de krakers echter niet veranderen.

Koeman denkt niet aan toppercomplex: 'De aanpak blijft hetzelfde'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Barça won dit seizoen nog geen enkele topper in La Liga, Real Madrid zegevierde twee keer tegen de Catalanen en ook koploper Atlético Madrid pakte de volle buit in de eerste wedstrijd. In de Champions League verloor Barcelona de laatste groepswedstrijd van Juventus, waardoor de club de groepswinst misliep en het tegen Paris Saint-Germain moest opnemen in de tweede ronde. In de knock-outfase bleek PSG uiteindelijk een (flink) maatje te groot.

Ook in de bekertoernooien ging het (bijna) mis voor Barcelona dit seizoen. In het toernooi om de Super Cup werd in de finale van Athletic de Bilbao verloren en in de strijd om de Copa del Rey leek de halve finale het eindstation te worden na een 2-0 nederlaag bij Sevilla. In de returnwedstrijd liet Barça wel zijn klasse zien op een belangrijk moment. Door een 3-0 zege in eigen huis staat zaterdag de finale om de Copa del Rey op het programma voor Barça, uitgerekend tegen Bilbao.

Tekst gaat verder onder wedstrijdblok

De toppers van Barça dit seizoen


Za 24 okt. 2020

Wo 28 okt. 2020

Za 21 nov. 2020

Di 8 dec. 2020

Di 16 feb. 2021

Wo 10 mrt. 2021

Za 10 apr. 2021

'De aanpak zal altijd hetzelfde blijven', stelde Koeman op een persmoment richting die finale. 'Uiteindelijk is het systeem niet belangrijk, maar de energie die je in een wedstrijd steekt. Spelers hoef je niet te motiveren voor een finale, ze weten wat er gedaan moet worden.' Koeman kan zaterdag zijn eerste prijs winnen als trainer van Barcelona.

De coach voelt dat hij onder druk staat, mede door de invloed en vragen van de pers. Dat bleek uit het laatste antwoord wat hij gaf op het persmoment. 'Er wordt gevraagd naar die ene nederlaag (tegen Real Madrid, red.) na een reeks van negentien ongeslagen wedstrijden. Er wordt gesproken over continuïteit. Dat zegt genoeg over de druk bij deze club. Het is bijzonder dat ik dit soort vragen moet beantwoorden na zo'n reeks.'

Barça krijgt tegen Bilbao de kans om de nare nasmaak van de verloren Clásico weg te spoelen. Eerder dit seizoen werd de finale om de Super Cup dus verloren, maar in La Liga zegevierde Barcelona wel tweemaal tegen de Basken. Koeman kan zaterdag in ieder geval weer een beroep doen op Gerard Piqué, die na blessureleed fit genoeg is om minuten te maken. De Spaanse verdediger bleef tegen Real Madrid de volle negentig minuten op de bank, na de wedstrijd kreeg hij nog geel wegens aanmerkingen op de leiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.