Koeman debuteert in Camp Nou met zege en echte Barça-goal

Reacties

Barcelona heeft op weg naar de competitiestart voor de derde keer op rij gewonnen onder Ronald Koeman. Bij de oefenwedstrijd om de Trofeu Joan Gamper werd Elche verslagen: 1-0.

Koeman debuteert in Camp Nou met zege en echte Barça-goal
© Pro Shots

Het duel om die bokaal is voor Barcelona een klassiek meetpunt richting het nieuwe seizoen. Hoewel het nieuwe La Liga-seizoen al begonnen is, komen de Catalanen volgende week zondag pas voor het eerst in actie in de competitie. Door de Europese verplichtingen met het uitspelen van de Champions League na de coronabreak heeft Barça langer rust gekregen. Ronald Koeman beleeft zo volgende week zondag om 21.00 uur tegen Villarreal zijn officiële debuut als hoofdtrainer van de club waar hij als speler al geschiedenis schreef.

Tegen het naar La Liga gepromoveerde Elche startte Barcelona flitsend. In de tweede minuut nam de thuisploeg al de leiding. Lionel Messi lanceerde Jordi Alba op kenmerkende wijze, met een prachtige dieptepass precies in de loop. Antoine Griezmann was alert en stond na een sprint helemaal vrij toen Alba voorgaf. De Fransman maakte van dichtbij de 1-0, waarmee de vloeiende aanval bekroond werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij afwezigheid van de aan de kant geschoven Luis Suárez was Griezmann de spits. Tegen Elche. Ansu Fati speelde vanaf links en op het middenveld vormde Frenkie de Jong een duo met Sergio Busquets. Samen met Lionel Messi moest Philippe Coutinho met zijn dribbels en steekpasses voor openingen zorgen. De van Bayern München teruggekeerde spelmaker maakte een uitstekende indruk en was dreigend met verschillende versnellingen. Voor hem lijkt ook een belangrijke rol weggelegd in het nieuwe speelplan (zie video onder).

Ruim een week voor Villarreal-thuis gunde Koeman verschillende nieuwkomers nog speeltijd. Een halfuur voor het einde vielen Miralem Pjanic en Francisco Trincão in. Het veranderde niets meer aan de stand. Het bleef bij 1-0 bij Koemans eerste wedstrijd in Camp Nou als trainer van Barça. De Jong maakte de negentig minuten vol.

Zo speelt het 'nieuwe' Barcelona van Koeman: 'Frenkie heeft geen excuses meer'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.