Koeman blij met toegenomen aantal opties voor aanval Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman volgt de razendsnelle ontwikkeling van Donyell Malen (20) nauwgezet. De PSV-spits is niet het enige talent dat de Oranje-keuzeheer zondag aan het werk zag.

Koeman blij met toegenomen aantal opties voor aanval Oranje

In het Philips Stadion zag Koeman Malen de 2-1 maken tegen ADO. PSV won uiteindelijk met 3-1 en opnieuw had Malen zijn kwaliteiten geëtaleerd. De bondscoach kwam niet alleen voor de aanvaller van PSV, de club heeft met Steven Bergwijn, Jeroen Zoet, Denzel Dumfries en Pablo Rosario meer internationals, maar ongetwijfeld lette Koeman extra op Malen, die hem in aanvallend opzicht meer mogelijkheden zou kunnen geven.

Eerder die dag was Koeman ook aanwezig bij het duel van AZ bij RKC Waalwijk (0-2). Ook daar richtte hij zijn aandacht op de aanvallers. 'We maken een rondje langs de velden', zegt Koeman. 'Ook al doordat de grotere competities nog niet allemaal zijn begonnen. Dat bood de kans een aantal talentvolle jongens op de radar te krijgen. Bij AZ hebben we Calvin Stengs en Myron Boadu gezien, allebei jong, maar met veel mogelijkheden. Bij PSV geldt dat voor spelers zoals Cody Gakpo en natuurlijk Donyell Malen. Het is prettig dat we ook in aanvallend opzicht wat meer te kiezen krijgen, maar dat ligt vooral aan de ontwikkeling van die spelers zelf.'

Koeman is zich aan het voorbereiden op de EK-kwalificatieduels van Oranje met Duitsland (6 september) en Estland (9 september). Beide wedstrijden zijn uit. Volgende week woensdag maakt hij zijn selectie bekend.

Lees op VI PRO meer over Donyell Malen en de status van Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.