Koeman blij met redding Mulder: 'Dat was een Casillasje'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft Erwin Mulder geprezen na de benauwde zege bij SC Heerenveen (1-2). De doelman verrichtte onder meer 'een Casillasje'.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en nam binnen twintig minuten een verdiende 0-2 voorsprong. Koeman toonde zich bij de NOS tevreden. 'In de eerste helft vond ik Feyenoord heel goed. We zetten ver van onze eigen goal druk en daar had Heerenveen erg veel moeite mee. Daardoor maken we ook twee goals. Er was in de eerste helft eigenlijk niets aan de hand voor ons. Op slag van rust krijg je toch een tegendoelpunt, waardoor het een andere wedstrijd wordt.'

Vlak na de hervatting kreeg Alfred Finnbogason een uitgelezen kans om Heerenveen naast Feyenoord te schieten, maar een teen van Mulder bracht redding. Dat deed Koeman terugdenken aan de WK-finale van 2010, toen de Spaanse goalie Iker Casillas een schot van de doorgebroken Arjen Robben keerde.

'Ik zei al tegen hem: Dit was een Casillasje. Hij pakt hem met zijn teen. Mulder heeft fantastisch gekeept. Hij heeft ons gered op bepaalde momenten, maar het is vooral een teamprestatie. Als we onze laatste twee thuiswedstrijden van dit jaar nu goed afsluiten, dan doen we mee om de titel.'

Geknokt
SC Heerenveen-coach Marco van Basten vond zijn elftal in de openingsfase ondermaats spelen, liet hij weten aan FOX Sports. 'Het eerste half uur liepen we compleet achter de feiten aan', aldus Van Basten. 'Daarna hadden we nog een uur om het te herstellen. Dat is redelijk gelukt. We hebben tot het einde geknokt, maar de slechte openingsfase heeft ons uiteindelijk de overwinning gekost. Ik denk wel dat Feyenoord verdiend gewonnen heeft. Zij waren vanaf de eerste minuut scherper.'