Koeman baalt van tegendoelpunt Barcelona: 'Dat mag niet gebeuren'

Ronald Koeman was na afloop van de verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid niet te spreken over het tegendoelpunt van Barcelona. De Nederlandse trainer weet dat het beter moet, nu Barça slechts een van de laatste zes competitieduels heeft gewonnen.

Atlético Madrid
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Koeman moest vanaf de bank toezien hoe Barça tegen Atlético al weer tegen de derde nederlaag van het seizoen aanliep. Een doelpunt van Yannick Carrasco maakte vak voor rust het verschil, toen doelman Marc-André ter Stegen wel erg ver uit zijn doel kwam. Maar dat was volgens Koeman niet de grootste fout. 'In de 47ste minuut kan je niet op die manier balverlies lijden. Wat er gebeurde in aanloop naar de 1-0, mag niet gebeuren', wees de voormalig bondscoach van Oranje op het balverlies, waardoor Atlético kon counteren.

Daarna was er nog voldoende tijd om iets recht te zetten, maar Koeman zag dat zijn ploeg moeite had om veel kansen te creëren. 'We hebben er niet veel gehad, maar we hadden in de tweede helft de kans om gelijk te maken bij de kopballen van Lenglet. Het is moeilijk om veel kansen te creëren tegen Atlético, daarom moet je goed zijn als je de bal verliest. Maar ik denk dat de spelers er tot de laatste seconde alles aan hebben gedaan, we moeten op deze manier doorgaan.'

Barça is met negen punten achterstand op Atlético nu al ver verwijderd van de titel. 'Met het kampioenschap of de stand ben ik nu niet bezig, we moeten eerst een serie wedstrijden gaan winnen, dat is nu wat telt.' Voor zijn verantwoordelijkheid als trainer loopt hij niet weg. 'Ik ben verantwoordelijk, net als elke coach. Ik moet vertrouwen blijven houden in de spelers die ik heb, maar defensief moeten we dingen verbeteren. En in de aanval ook.'

Twijfels
Met de presidentsverkiezingen in aantocht zullen de slechte resultaten de speculaties over een eventuele nieuwe trainer niet kunnen wegnemen. Koeman kreeg daarom de vraag of de nederlaag tegen Atlético voor twijfels rond zijn project en de transformatie van Barça zorgt. 'Dit is niet het moment om daar over te praten. We hebben moeten het door verschillende omstandigheden met deze selectie doen, we moeten er hard aan werken om de resultaten te verbeteren.'